Antena 3 CNN Externe Primul soldat căzut în noul război planificat de Rusia în Ucraina

Primul soldat căzut în noul război planificat de Rusia în Ucraina

Armata ucraineană a anunțat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineața de separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei, unde violențele din această săptămână au stârnit îngrijorarea că ar putea fi declanșatorul unei acțiuni militare rusești.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Soldatul ucrainean este prima victimă umană de la accentuarea violențelor între Kiev și insurgenții pro-ruși în zona liniei de contact, fenomen care a culminat, joi, cu bombardarea grădiniței din Stanița-Luganska, pentru care cele două părți se acuză reciproc.

"Ca urmare a unui atac cu obuze, un soldat ucrainean a fost rănit mortal de schije", a indicat comandamentul militar ucrainean pentru zonele de est.

Armata ucraineană a mai precizat pe pagina sa de Facebook că a înregistrat 19 încălcări ale încetării focului de către separatiști, de la începutul zilei, comparativ cu 66 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Separatiștii au deschis focul asupra a peste 20 de așezări, folosind artileria grea, care a fost interzisă de acordurile de la Minsk, ce vizează să pună capăt conflictului de 8 ani, a precizat armata, potrivit Reuters.

Incidentele peste linia care desparte forțele guvernamentale și separatiști au crescut brusc în această săptămână, guvernul ucrainean denunțând "provocările" pro-rușilor și dezmințind în mod repetat că ar plănui o ofensivă asupra acestora.

Vineri, liderii politici din așa-numitele republici populare Donețk și Lugansk au anunțat că evacuează populația civilă de teama riscurilor unui atac al Kievului iar sâmbătă au decretat mobilizarea generală.

Subiecte în articol: Ucraina soldat ucis separatisti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben