Antena 3 CNN Economic Auto Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere

Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere

de Mia Lungu    |    Bogdan Borza    |   

Șoferii care încalcă legea vor putea fi amendaţi direct pe baza imaginilor surprinse de elicopterele Ministerului de Interne. Acestea au fost dotate cu camere mai performante, care surprind inclusiv numerele de înmatriculare și nu mai este nevoie de ajutorul echipajelor de la sol.

Antena 3 CNN a prezentat imagini dintr-un zbor cu un astfel de elicopter.

„Zburăm în acest moment într-un elicopter Airbus EC135, folosit în special de polițiștii rutieri pentru misiunile de siguranță în trafic. Un elicopter care are o cameră extrem de performantă cu care șoferii pot fi văzuți și filmați de către polițiștii care se află în acest elicopter.

Vorbim despre filmări care surprind toate încălcările de reguli ale circulație ale șoferilor, de la depășirea vitezei legale până la depășirea liniei continue, sau orice încălcarea a Codului Rutier. Șoferii pot fi amendați, sau chiar lăsați fără permisul de conducere, dacă sunt surprinși de aceste camere de filmat încălcând legea.

Sunt nu mai puțin de trei astfel de aparate de zbor, în dotarea Ministerului Afacerilor Interne, dar și un aparat de zbor Black Hawk, care sunt folosite de polițiștii rutier pentru regimul de circulație.”, a atransmis reporterul Antena 3 CNN, Bogdan Borza, de la bordul aeronavei.

 

 

Subiecte în articol: șoferi amendați codul rutier elicopter
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile