Ordonanţa de urgenţă modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole, anunță într-un comunicat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Conform actului normativ aprobat de Guvern:
1. Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.
2. Înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără examinare de către autoritatea competentă.
"Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin.
"O altă ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern are în vedere modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole.
Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.
El a mai spus că "aceste modificări sunt în concordanţă cu Planul Naţional Strategic pentru exerciţiul financiar 2023-2027, care prevede o creştere semnificativă a parcului de utilaje agricole, fapt ce generează o disproporţionalitate între numărul de utilaje şi personalul specializat”.