Antena 3 CNN Actualitate Locale Un şofer din Alba a băut patru beri de supărare că a sunat la 112, iar poliţiştii au "întârziat"

Un şofer din Alba a băut patru beri de supărare că a sunat la 112, iar poliţiştii au "întârziat"

Un şofer, din Alba, prins sub influenţa alcoolului la volan, a precizat poliţiştilor şi instanţei că a ajuns să bea cele 4 beri pe care le cumpărase de supărare pentru că operatorul 112 nu a trimis un echipaj de poliţie când a sunat să raporteze un incident rutier.

de Claudia Popovici    |   

Incidentul a avut loc în comuna Horea din Alba, acolo unde bărbatul s-a oprit la un magazin să facă piaţa. A luat mai multe produse, dar și un bax de bere şi a pornit cu maşina spre casă alături de un vecin

La aproximativ un kilometru şi jumătate până la locuinţa sa, şoferul a fost scos de pe carosabil de un camion care circula din sens opus. 

Imediat, bărbatul a sunat la 112 să semnaleze incidentul rutier. Văzând  că echipajul poliţiei se lasă mult așteptat, bărbatul s-a supărat şi a băut berile cumpărate de la magazin, apoi a pornit din nou spre casă.

Când mai avea doar 200 de metri până acasă, un echipaj de poliţie l-a oprit în trafic şi l-a testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost de ”1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Câmpeni unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. După cea de-a două probă a reieșit 2,19 mg alcool pur în sânge", potrivit motivării instanței, citat de presa locală.

Astfel, în data de 4 septembrie 2020 bărbatul s-a ales cu un dosar penal.

Scuza sa că a băut patru beri de supărare pentru că poliţiştii au "întârziat" nu i-a pe impresionat pe magistrații Judecătoriei Câmpeni, care pe 5 octombrie, la un an de la pățanie, l-au condamnat pe bărbat la un an și 7 luni de închisoare cu amânare și 45 de zile de muncă în folosul comunității.

Subiecte în articol: sofer Alba beri echipaj 112 sentinta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion