Antena 3 CNN Timp liber Turism Skiathos, paradis al vedetelor

Skiathos, paradis al vedetelor

69 de plaje cu prundiș sau nisip mai fin decât mătasea, scăldate de valuri jucăușe în nuanțe de smarald, zeci de plantații de măslini și mii de pini care par că plonjează dramatic în mare... nici nu este de mirare că insula Skiathos este un paradis pentru orice turist. 

Binecuvântată cu mai mult de 270 de zile senine pe an, Skiathos este mica insuliță din arhipelagul Sporadelor, care reușește să atragă an de an mai bine de un milion de turiști, în ciuda faptului că nu este nici măcar jumătate cât Bucureștiul.

Preferata artiștilor, boemilor sau a regizorilor care au găsesc aici cadrul perfect pentru a da viață diverselor scenarii de film, Skiathos este considerată una dintre cele mai frumoase insule din lume. Încă din vremurile demult apuse, insula i-a fermecat pe cei care au pășit pe aceste meleaguri. Se spune că primii locuitori care au poposit aici i-au dat numele de Skiathos, tocmai pentru că insula se află în umbra Sfântului Munte Athos. O altă legendă spune că zeul vinului Dionysos a fost supranumit de către cretani: Skiathos, nume pe care i l-au atribuit și acestui colț de pământ datorită viței de vie care creștea în abundență aici.

Dincolo de povești și mituri, Skiathos te cucerește de la prima vedere, iar acest lucru nu mai miră pe nimeni. Madonna, Kurt Russell, Kate Hudson sau Goldie Hawn sunt doar câteva dintre vedetele care s-au declarat îndrăgostite de insula Skiathos, și care fie au închiriat vile, ori și-au ridicat aici căsuțe boeme de vacanță.

Chiar dacă nu duce lipsă de fani și este mai tot timpul anului plină de turiști, Skiathos a reușit să se mențină autentică în fața timpurilor moderne. Astfel că partea de sud este plină de viață, de hoteluri moderne, restaurante și taverne, centrul este sălbatic și verde, perfect pentru drumeții sau aventuri, în timp ce nordul are plaje greu accesibile, sau ascunse de golfulețe și stânci, perfect dacă ești în căutare de liniște.

 

De Mădălina Isar

Sejur Skiathos “Platesti 1, merg 2!”


Vila Angela- de la 112 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion