Antena 3 CNN Coronavirus Centru de carantină înființat în aceeași clădire cu un centru de dializă, în Dâmbovița

Centru de carantină înființat în aceeași clădire cu un centru de dializă, în Dâmbovița

​Un centru de carantină și izolare pentru concetățenii care se întorc din diaspora unde sunt focare de coronavirus a fost înființat de autorități în aceeași clădire în care 200 de pacienți cu insuficiență renală fac dializă, în localitatea Răcari din județul Dâmbovița. 

Anunțul a fost făcut de Ungureanu, deputat USR și fondatorul unui ONG care sprijină bolnavii dependenți de dializă. Asta în condițiile în care pacienții cu boli cronice sunt cei mai expuși la a dezvolta forme grave ale bolii și la deces, în cazul în care se infectează cu coronavirus.

"În aceeași clădire cu peste 200 de pacienți dependenți de dializă a fost deschis acum mai bine de o lună spații de cazare pentru români proveniți din zone infectate cu coronavirus. Am criticat această decizie încă de acum o lună. Pacienții care fac dializă aici se tem că pot fi infectați pentru că circuitul de intrare în centrul de hemodializă se intersectează cu mașinile speciale care transportă cu izoleta cetățeni suspecți de COVID 19", atrage atenția Emanuel Ungureanu.

"Zona în care este amplasată această clădire este în imediata apropiere a unor blocuri de locuințe. Din start a fost proastă ideea de a carantina aici români veniți din zone roșii Covid 19! Primăria Generală a Capitalei și DSP București au avizat acest plan nesăbuit. Cum să carantinezi cetățeni suspecți de COVID 19 într-o clădire cu 200 de bolnavi care sunt cei mai expuși infectării din cauza imunității slăbite și a comorbidităților? Nu vrem să se repete la centrul de dializă Diaverum Răcari tragedia care se consumă la centrul de dializă Diaverum- Sema Park unde avem deja 17 pacienți dependenți de dializă confirmați pozitiv, personal medical și șoferi infectați cu coronavirus", adaugă Emanuel Ungureanu.
 

Subiecte în articol: coronavirus pacienti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben