Antena 3 CNN Externe Situație incredibilă. Medicii au infectat mai mulți copii cu virusul HIV. E uimitor ce poate face acest virus

Situație incredibilă. Medicii au infectat mai mulți copii cu virusul HIV. E uimitor ce poate face acest virus

1 minut de citit Publicat la 08:31 20 Apr 2019 Modificat la 08:31 20 Apr 2019

Descoperire revoluţionară în medicină. O echipă de doctori americani a anunţat că virusul HIV poate ajuta la tratarea unei maladii severe, cunoscută sub numele de boala copiilor care trăiesc într-o bulă de plastic.

Noua terapie a fost testată peste Ocean pe mai mulţi copii care s-au născut cu un sistem imunitar aproape nefuncțional, iar acum, după mai bine de 2 ani de tratament, medicii susţin că aceştia sunt în momentul de faţă perfect normali.

Jayceon are 2 ani, e plin de energie şi îşi ţine bunicii ocupaţi non-stop. Acest lucru părea imposibil atunci când s-a născut, scrie stirileprotv.ro.

Dannie Hawkins, bunica lui Jayceon: “Ne întrebam ce fel de viaţă o să aibă. Nimeni nu putea să îl atingă, nu putea să aibă prieteni. Nu se putea duce la petreceri aniversare. Nu putea să înoate. Mă întrebam oare cum o să îi spun că nu are voie să iasă afară. ”

Asta pentru că atunci când a fost adus pe lume, copilul s-a născut cu sindromul imunodeficienţei combinate severe, cunoscută şi că “boala copiilor care trăiesc într-o bulă de plastic”. Cu alte cuvinte, sistemul său imunitar nu funcţiona şi orice infecţie îi putea fi fatală. Pentru a atrage atenţia asupra maladiei, producătorii de la Hollywood au realizat în 1976 un film cu John Travolta, intitulat “Băiatul în bulă de plastic”. În prezent, copiii diagnosticaţi cu această boală nu mai sunt ţinuţi în camere izolate ermetic, însă este foarte important ca ei să stea într-un mediu steril.

Eliaf Dokmeci, medic Universiatea din New Mexico: “Aceşti copii sunt predispuşi la infecţii severe, care le pot pune viaţa în pericol dacă nu sunt tratate de la început aşa cum trebuie.”

Până acum, această boală putea fi tratată prin transplant de măduvă de la o persoană compatibilă genetic, un frate sau o soră. Majoritatea pacienţilor rareori găseau un astfel de donator. În plus, transplantul în sine era riscant.

Aşa că, medicii unui spital din Memphis au continuat cercetările în domeniu. Noua terapie presupune recoltarea celulelor stem din măduva pacientului la scurt timp după naștere şi injectarea în această măduvă a unei gene afectate de virusul HIV.

Etichete: medici HIV
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole