Antena 3 CNN Externe „Situația e extrem de dificilă și tensionată”. Rușii au declarat stare de urgență în Belgorod, din cauza atacurilor ucrainene

„Situația e extrem de dificilă și tensionată”. Rușii au declarat stare de urgență în Belgorod, din cauza atacurilor ucrainene

de Bianca Chirilă    |   

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a decretat miercuri stare de urgenţă, evocând o situaţie „extrem de dificilă”, cauzată de bombardamentele forţelor ucrainene asupra acestei zone frontaliere, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Situaţia din regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă şi tensionată din cauza bombardamentelor forţelor armate ucrainene. Au fost distruse case, civilii au fost uciși sau răniți. Pentru a asigura o protecţie sporită a populaţiei şi a aduce un sprijin suplimentar victimelor, starea de urgenţă va fi instituită la nivel regional, începând de miercuri”, a scris pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Gladkov a informat cu privire la atacuri ucrainene cu drone împotriva a două sate ale regiunii, Şebekino şi Ustinka. Autorităţile regiunilor Kursk, Voronej şi Briansk au informat la rândul lor că drone provenite din Ucraina au fost doborâte de apărarea aeriană rusă în timpul nopţii.

Ucraina desfăşoară din 6 august o ofensivă de anvergură în regiunea rusă Kursk, ce se învecinează cu regiunea Voronej, revendicând cucerirea a peste 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul rus.

Autorităţile ruse au recunoscut la rândul lor, luni, pierderea a 28 de localităţi şi câştiguri teritoriale ucrainene ce se întind pe o zonă de 40 de kilometri lăţime şi 12 kilometri profunzime.

Potrivit unor calcule realizate de AFP marţi pe baza unor surse ruse difuzate de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un centru de reflecţie american, trupele ucrainene au avansat 800 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk.

Pe de altă parte, Rusia a avansat 1.360 de kilometri pătraţi pe teritoriul ucrainean începând din 1 ianuarie 2024, potrivit analizei France Presse.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile