Sistemul se concentrează pe părți ale feței care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii, pentru a verifica identitatea unei persoane.Verificarea durează mai puțin de o secundă, cu o rată de precizie mai mare de 99,9%, spune NEC, potrivit BBC.
Poliția din Londra folosește deja programul de recunoaștere facială NeoFace Live de la firma NEC, pentru a compara fețele dintr-o mulțime cu cele aflate pe o listă de urmărire.
„Nevoile au crescut și mai mult datorită pandemiei, mai ales că starea de urgență s-a prelungit de anul trecut, așa că am introdus această tehnologie pe piață”, a spus Shinya Takashima, managerul adjunct NEC. Compania nu a precizat și prețul pentru această tehnologie.
Sistemul recunoaște părțile care nu sunt acoperite de mască, precum ochii, pentru a verifica identitatea subiectului. Pentru a funcționa, utilizatorii sunt nevoiți să înregistreze o fotografie a feței lor în avans.
Noul sistem poate fi utilizat la porțile de securitate ale clădirilor de birouri, precum și în alte locații. Acesta a fost pus în vânzare la finalul anului trecut, iar printre clienți se numără companiile aeriene Lufthansa și Swiss International Airlines.
Compania testează deja tehnologia și pentru plăți automate
„Recunoașterea facială înseamnă că nu ai nevoie de un card de securitate, care poate fi pierdut sau furat, și, de asemenea, ajută la prevenirea răspândirii germenilor”, a mai declarat Takashima.