Potrivit studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong și de la Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo Metropolitan, rata sinuciderilor în perioada iulie - octombrie 2020 a crescut cu 16% în Japonia față de aceeași perioadă a anului trecut.
"Spre deosebire de circumstanțele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporționat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenților și femeilor, în special a gospodinelor", au scris autorii studiului publicat în revista Nature Human Behavior.
Studiul a constatat că sinuciderile au legătură cu subvențiile guvernamentale, reducerea programului de lucru și închiderea școlilor.
Rata de sinucidere a crescut în special în rândul femeilor, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care predomină femeile și crește povara asupra mamelor care lucrează. Și violența domestică a crescut.
Rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut după închiderea şcolilor
Această cercetare, bazată pe datele acumulate de Ministerului japonez al Sănătății din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut mult în al doilea val, corespunzător perioadei de după închiderea școlilor.
După măsurile dispuse în Tokyo și în trei prefecturi învecinate, premierul japonez Yoshihide Suga a extins starea de urgenţă pendemică şi la alte regiuni din ţară, ca urmare a creşterii numărului de cazuri.
Sursa: Mediafax