Avocata Laurei Codruța Kovesi a declarat marți că plângerea fostei șefe a DNA „a trecut de filtrul admisibilității şi că urmează să fie judecată pe fond de Curte”.
Citește și: Sinteza zilei. Document halucinant. Noua probă a ilegalităților comise la DNA Oradea
Potrivit procedurii CEDO însă, etapa admisibilității nu poate fi depășită înainte de a se comunica Guvernului român numărul de înregistrare al plângerii şi de a se cere acestuia o poziție juridică pe speța respectivă.
"În această speță am putea avea de-a face cu una dintre cele mai mari minciuni spuse în ultima vreme", a spus Mihai Gâdea, la începutul ediției de miercuri a emisiunii "Sinteza zilei".
Ziariștii QMagazine au solicitat Agentului Guvernamental la CEDO detalii privind plângerea înaintată de Laura Codruța Kovesi împotriva statului român.
"Q Magazine s-a adresat atât Președintelui CEDO, Guido Raimondi, cât şi Agentului guvernamental pe lângă Curte, Catrinel Brumar.
Dacă la prima solicitare așteptăm încă răspuns, Agentul Guvernamental a declarat:
„Cererea pe care o menționaţi în solicitare NU A FOST COMUNICATĂ Guvernului, care în consecință nu are cunoștință în mod oficial de aceasta.
După ce cererea va fi comunicată Guvernului, acesta va avea la dispoziție un interval de timp pentru a-și formula observațiile cu privire la admisibilitatea și fondul cauzei, raportat la întrebările transmise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauză”, scrie Qmagazine.ro.
"Știți de ce pun sub semnul întrebării? Nu doar pentru faptul că Kovesi a mințit toata viața ei. Nu doar pentru asta. Este un lucru care mi-a atras atenția zilele acestea fiind direct implicat în această speță: au mințit în aceste zile în mai multe publicații în ceea ce mă privește pe mine și în ceea ce îi privește pe jurnaliștii târâți, hăituiți de această femeie. Au spus despre noi că am pierdut pe toate căile de atac împotriva ei.
Propaganda minte fără să aibă niciun fel de remușcare. Opinia publică însă crede. Aș putea să vă prezint în această seară dovezi, dar e așa de usor să aflați singur", a punctat Mihai Gâdea.
Citește și: Sinteza zilei. Familia hăituită de procurorul Ciprian Man, mărturii cutremurătoare
Reamintim că în urma unei hotărâri a CCR prin care s-a admis un conflict de constituționalitate între Ministerul Justiției şi Președintele României, acesta din urmă a fost obligat să semneze decretul de eliberare din funcția de procuror şef al DNA a Laurei Codruța Kovesi.
Aceasta a atacat decizia la CEDO pe motiv că nu a fost citată de CCR şi că nu i s-a asigurat dreptul la un proces echitabil.
Potrivit jurisprudenței constituționale, CCR nu judecă persoane particulare, ci excepții de constituționalitate şi conflicte de aceeași natură între instituții publice.