Antena 3 CNN Emisiuni iThink Suntem sinceri sau răutăcioși? Teodora Mețiu, expert în comunicare, la iThink: "Facem o mare confuzie!"

Suntem sinceri sau răutăcioși? Teodora Mețiu, expert în comunicare, la iThink: "Facem o mare confuzie!"

Unul din marile motive de certuri între oameni o reprezintă așa-zisa „sinceritate debordantă”, în care indivizii spun tot cele trece prin cap, fără să se gândească la modul în care celălalt va fi afectat.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Invitată la iThink cu Iusti Fudulu, Teodora Mețiu, consultant și expert în comunicare, ne-a explicat care e diferența între sinceritate și răutate.

„Eu cred că facem o mare confuzie între a fi sinceri și a fi răutăcioși. Sunt foarte mulți oameni care spun: «Eu sunt sincer!» Și se dau mari că ei sunt sinceri, sunt bucuroși, li se pare că sinceritatea asta e o mare calitate pe care ei o au și pe care nu o mai găsești în jurul tău. Mulți confundă această sinceritate cu răutatea. Dacă tu ești sincer, asta nu-ți dă ție niciun drept să mă jignești pe mine. Un alt tip de sinceritate este că dacă ție ți se pare că arăt ca naiba, o să vii și o să-mi spui că arăt ca naiba. Și pe urmă spune că e sincer. Asta nu e sinceritate, asta e răutate. Sunt foarte multe familii care se pierd din această sinceritate. Să-i spui verde-n ochi omului cum stă treaba nu e întotdeauna armonios”, a spus la iThink Teodora Mețiu.

Criticii din oficiu, dușmanii „de serviciu”?

„Eu nu cred că e bine să-i criticăm pe ceilalți fără ca ei să ne ceară părerea. Acolo este vorba de o răutate, nu de o nevoie a omului de a te ajuta pe tine. Omul care te critică fără ca tu să-i ceri părerea (taie) nu-ți vrea binele!”, e de părere specialista în Public Speaking și Comunicare, Teodora Mețiu, invitata lui Iusti Fudulu la iThink, emisiunea care îți schimbă perspectiva asupra lumii, Duminică, la 17:00, la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: iThink Iusti Fudulu Teodora Meţiu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile