Simona Carniciu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice a explicat, la Antena 3, ce se înâmplă cu nivelul de colesterol în timpul infecţiei cu coronavirus.
"Specialiştii chinezi au remarcat, primii, că pesoanele cu o severitate mare a infecţiei prezentau analize perturbate din punct de vedere al nivelului de colesterol. Colesterolul 'sănătos', aşa-numitul HDL-colesterol, dar şi colesterolul total, prezentau un nivel mai scăzut în timpul infecţiei, nivel care creştea uşor în perioada de recuperare (...) La apariţia furtunii de citokine este afectată o proteină care realizează biosinteza colesterolului şi acesta ajunge la un nivel foarte scăzut. Acest lucru este asociat cu severitatea bolii. Intervine încă o dată importanţa colesterolului "sănătos", HDL, care se creşte prin alimentaţie sănătoasă şi mişcare. Dacă am avea nivele optime de HDL-colesterol la momentul infectării cu SARS-CoV-2, severitatea bolii ar putea fi mai mică", a spus medicul.