Antena 3 CNN Sport El este bărbatul care s-a lăsat desfigurat pentru 5.000 de euro, la un concurs de dat palme

El este bărbatul care s-a lăsat desfigurat pentru 5.000 de euro, la un concurs de dat palme

Alexandra Cojoianu
2 minute de citit Publicat la 21:51 19 Ian 2023 Modificat la 16:33 01 Feb 2023

Finala RXF SLAP, care a avut loc pe data de 16 ianuarie 2023, s-a dat între Comșa Simion (24 de ani) și Gorczyca Alexandru (25 de ani).

Competiția dintre cei doi a început lejer, după care cei doi sportivi și-au aruncat palme unul altuia, din ce în ce mai aprig. Lui Gorczyca Alexandru i-a căzut pe jos la un moment dat protecția din ureche de vată, din cauza loviturilor. La final, ambii participanți s-au ales cu fețele desfigurate.

Înainte de ”gală” așa cum o numește Simion pe contul său de Tik Tok, tânărul din Alba Iulia a anunțat că este cel mai mic de înălțime dintre competitori, numindu-se chiar ”dezavantajat”. Din cauza diferenței majore de înălțime dintre cei doi, Simion a fost cel care a avut nevoie de mai multe îngrijiri medicale. Ambii concurenți s-au lovit și la tâmple nu numai pe față.

Deși Comșa s-a plâns de mai multe ori de durere și le-a adus la cunoștință organizatorilor evenimentului faptul că este mai rănit decât rivalul său, aceștia au transmis că potrivit regulamentului loviturile au fost corecte.

Victoria i-a adus lui Sorin Simion Comșa, pe lângă centura tipică sporturilor de luptă, și un cec în valoare de 5.000 de euro.

Citește și: România a câştigat trei medalii la Campionatul Mondial de bob Under-23

La trei zile de la turneu, Sorin Comșa a discutat live cu urmăritorii săi de pe TikTok, pentru a comenta meciul și a-i asigura că se reface cum trebuie. Însă, acesta nu a ezitat să laude cu felul în care a suportat loviturile adversarului său.

@grosu98 să nu vă mai aud #grosutop #rxfmma #lasvegasromania #lasvegas ##rxfslap #slap #slaps #galarxf ♬ sunet original - Sorin Comsa

”Ce au spus medicii când te-au văzut?”, a sunat una dintre întrebări, iar reacția lui Comșa a venit imediat: ”Ce să spună, frate, mama lucrează la spital... Medicii văd tot timpul astfel de cazuri, nu vă gândiți că numai eu arăt așa”.

[GAL layout="5"]

Din imagini se poate înțelege care era starea fizică a sportivului.

Acesta este primul an în care competiția MMA se desfășoară pe teritoriul României. În cadrul competiției pot participa atât femei, cât și bărbați, regula fiind ca aceștia să aibă vârsta minimă de 18 ani.

De unde provine competiția de dat palme

Slap Fighting, cunoscut drept competiția de dat palme în română, este un sport de luptă autoproclamat. Originile luptei cu palme sunt destul de neclare, dar conceptul în sine a fost o practică de multă vreme și și-a avut locul în mass-media populară. Cu toate acestea, turneele sale în stil competitiv sunt mult mai moderne. Era popularității luptei moderne cu palme a fost introdusă de turneele rusești care au pus concurenți unul împotriva celuilalt în competiție. Câștigătorii acestor turnee ar primi premii în bani, respect, poate o centură de titlu sau un trofeu, dar mai presus de toate glorie, pentru că sunt considerați cea mai grea persoană pălmuită din oraș/țară.

Prin intermediul rețelelor de socializare precum YouTube, luptele competitive de palme au devenit un fenomen internațional. În Statele Unite, s-a născut SlapFIGHT Championship, o organizație competitivă de lupte cu palme. „America’s #1 Slap Fighting Organization” s-a alăturat YouTube în 2014 și este condusă de CEO-ul JT Tilley.

Citește mai multe din Sport
» Citește mai multe din Sport
TOP articole