Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Simbolismul ascuns din spatele unei bijuterii. Ce pot reprezenta bijuteriile

Simbolismul ascuns din spatele unei bijuterii. Ce pot reprezenta bijuteriile

Bijuteriile au fost un accesoriu nelipsit încă din cele mai vechi timpuri, chiar și în cazul civilizațiilor antice.

de Georgiana Adam    |   

În prezent, cerceii, colierele, brățările și inelele sunt piese care aduc mai multă personalitate și culoare unei ținute, dându-i un caracter aparte.

Mai mult decât atât, bijuteriile sunt acele accesorii care ascund simboluri diverse în design-ul lor, transmițând în mod subliminal un mesaj de la purtător către admiratori. Aceste simboluri pot reprezenta credințele unei persoane, nevoia de protecție sau chiar utilitatea, dacă ne referim la bijuteriile cu elemente funcționale.

Indiferent că vorbim despre inele, cercei, coliere, brățări sau seturi complete de bijuterii argint, fiecare element al acestora poate ascunde diferite mesaje cu care purtătorul rezonează sau pe care vrea să le transmită celor din jur. De cele mai multe ori, bijuteriile se asociază cu personalitatea, caracterul sau cu anumite credințe ale persoanei care le poartă.

În plus, în anumite comunități sau grupuri, putem observa că bijuteriile pe care membrii acestora le poartă sunt similare. Astfel, se transmite un mesaj unitar și se declară apartenența la acel grup.

Bijuteriile - un accesoriu nelipsit din viața oamenilor

Bijuteriile sunt considerate accesorii care aduc un plus de rafinament, eleganță sau un accent aparte oricărei ținute. Întotdeauna, o ținută accesorizată corect va avea acea notă de originalitate și personalitate, specifică fiecărei persoane.

Deși în mare parte bijuteriile sunt purtate de către femei, în prezent, ca și în trecut, există și accesorii destinate bărbaților. O bijuterie, atât în cazul unui bărbat, cât și al unei femei, va avea întotdeauna o semnificație ascunsă și va reprezenta o alegere personală, autentică. Simbolurile din spatele modelelor alese (vezi bijuterii cu simboluri ezoterice) sau a cristalelor naturale încorporate, pe lângă faptul că accentuează frumusețea, aduc un plus de valoare ținutei.

Simbolurile din spatele bijuteriilor

Foarte multe persoane aleg să se exprime prin purtarea unor bijuterii aparte, unicat, care să le permită să își declare în mod subtil caracterul, emoțiile și valorile personale.

Spre exemplu bijuteriile cu cristale naturale pot fi purtate pentru diferite scopuri, precum a atrage o viață mai prosperă (aventurin, jad verde), iubire (ametist, rubin) sau pentru protecție împotriva energiei negative (onix, obsidian, turmalina).

Mai mult decât atât, prin purtarea bijuteriilor cu pietre semipretioase, precum agat, citrin, jad, ochi de pisică, larimar, chihlimbar, tanzanit și a celor care simbolizează diferite elemente ale naturii (trandafiri, fluturi, flori, Copacul Vieții, Floarea Vietii, Nodul Celtic) se stabilește conexiunea cu Universul.

Pietrele semiprețioase și prețioase se formează pe parcursul a milioane de ani, în condiții de excepție. Energia focului este încorporată în pietre ca peridotul și diamantul, care se formează la adâncimi mari în mantaua Pământului și sunt aduse la suprafață prin erupția vulcanilor. Este nevoie de temperatură și presiune ridicate pentru ca aceste geme să ia naștere.

Ca să nu mai vorbim de chihlimbar, care s-a format din rășina pădurilor de pin de odinioară, din nordul Europei. Rășina a fost purtată de ploi spre râuri, care în drumul lor spre Marea Baltică au adunat insecte și alte elemente din natură. Ca urmare, chihlimbarul de astăzi atât de apreciat poartă denumirea de “aurul mărilor” și este una dintre cele mai îndrăgite geme organice.

Bijuteriile din perle vorbesc despre rafinament și înțelepciunea dobândită cu experiența, iar cele cu rubin simbolizează bogăția și puterea. În plus, bijuteriile cu piatra carneol promovează fertilitatea, curajul și motivația. Am putea continua la infinit cu semnificația cristalelor naturale, dar haideți să mergem mai departe.

Culoarea bijuteriilor este un aspect important care poate simboliza atât caracterul femeii cât și starea ei emoțională. Nuanțele precum roșu sau negru sunt de obicei purtate de femei puternice și pasionale, iar rozul și albul rezonează cu femeile iubitoare sau romantice. Culoarea verde simbolizează prosperitatea, tinerețea și noile începuturi, iar albastrul aduce calm, relaxare, exprimare liberă și abilități psihice crescute.

Forma bijuteriei este un alt aspect important care poate transmite un mesaj despre purtător. De exemplu, bijuteriile statement și cu modele complexe denotă un caracter puternic, pe când cele subtile, clasice oferă eleganță și rafinament.

În prezent, tot mai multe femei preferă bijuteriile din cristale naturale sau pietre semiprețioase care au semnificații importante: ametistul - o piatră a conexiunii cu intuiția și cu planul divin; jadul - o piatră a abundenței și a prosperității; piatra lunii - un cristal al feminității și al conexiunii cu energiile lunii.

Argintul - ca metal prețios - este și el recunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un element de protecție împotriva energiilor negative, dar și pentru purficare, acesta fiind utilizat încă din antichitate în aceste scopuri.

Pe toate acestea le poți găsi în magazinul podoabelemele.ro. De la bijuterii din argint cu simboluri ezoterice, la accesorii cu pietre semiprețioase, colecția Podoabele Mele îți stă la dispoziție cu sute de modele. Cele mai multe piese sunt realizate manual de artizani din India, Thailanda, Indonezia și Turcia.

Tu când ai achiziționat ultima dată o bijuterie unicat?

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?