Antena 3 CNN Actualitate Candidatul la alegerile europarlamentare, Silvestru Şoşoacă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile

Candidatul la alegerile europarlamentare, Silvestru Şoşoacă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile

Fostul soţ al senatoarei Diana Şoşoacă este urmărit penal pentru uz de fals şi fals în declaraţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală  a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, faţă de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de infracţiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, şi fals în declaraţii, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal”, a transmis, miercuri, Parchetul General.

Conform procurorilor, faţă de Silvestru Şoşoacă s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

„Menţionăm că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar”, au mai precizat procurorii.

Silvestru Şoşoacă a fost ridicat de acasă de poliţie, miercuri, pentru semnături false. Procurorii s-au autosesizat după ce Şoşoacă și-a depus candidatura pentru Parlamentul European, ca independent. 

Silvestru Șoșoacă și-a depus listele de susținere obligatorii pentru această candidatură cu doar câteva minute înainte de expirarea termenului legal, la Biroul Electoral Central. 

Anchetatorii aveau indicii și dovezi că semnăturile au fost falsificate. 

Este o anchetă în plină desfășurare şi urmează mai multe audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conducerea AUR ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Şoşoacă

Liderul AUR George Simion este anchetat de Parchetul General pentru instigare la fasificarea de semnături pentru candidatura independentă a lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Potrivit surselor judiciare, George Simion, preşedintele AUR, va fi chemat mâine la audieri la Parchetul General.

George Simion ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă.

Conform unor surse din anchetă, mii de semnături depuse de Silvestru Şoşoacă sunt false şi aparţin inclusiv unor persoane decedate.

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, a afirmat miercuri, în legătură cu dosarul deschis de Parchetul General după ce conducerea AUR ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători pentru depunerea candidaturii lui Silvestru Şoşoacă în calitate de independent, la alegerile europarlamentare, că AUR nu a participat la niciun fel de infracţiune şi nu există nicio probă împotriva partidului.

El a precizat că au fost traumatizaţi colegii săi, fiind ţinuţi pe holurile Parchetului deşi nu au nicio calitate în dosar.

Subiecte în articol: Silvestru Șoșoacă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben