Antena 3 CNN Politică Siegfried Mureșan: „Un prim-ministru care nu poate reține media de la Bacalaureat ridică semne de întrebare”

Siegfried Mureșan: „Un prim-ministru care nu poate reține media de la Bacalaureat ridică semne de întrebare”

de Roxana Mihăiescu    |   

Siegfried Mureșan, europarlamentarul PNL, l-a ironizat marți pe Marcel Ciolacu, printr-o postare pe Facebook, susținând că își dorește un „prim-ministru cu o memorie bună, care să poată opera cu foarte multe cifre”. Reacția acestuia vine după ce liderul PSD  a spus că nu știe ce medie are la examenul de Bacalaureat.

„Prim-ministrul Guvernului României trebuie să rețină și să poată opera cu foarte multe cifre: rata inflației, rata șomajului, valoarea coșului minim pentru un trai decent, valoarea punctului de pensie, deficitul comercial, deficitul bugetar, nivelul investițiilor străine directe, fondurile europene absorbite, fondurile europene pierdute, rata de creștere economică.

Un prim-ministru care nu poate reține nici măcar media de la bacalaureat ridică serioase semne de întrebare.

Îmi doresc un prim-ministru al României cu memorie bună, care își aduce aminte ce face, ce propune și mai ales ce promite”, a scris Siegfried Mureșan, pe pagina de Facebook.

Context

În ultima perioadă, diploma de Bacalaureat a premierului Marcel Ciolacu a stârnit numeroase controverse în spațiul public.

Luni, 2 septembrie, prim-ministrul României a afirmat, la Palatul Parlamentului, că a susținut examenul de Bacalaureat în 1986 și că a luat o medie „suficient de bună”, însă nu își amintește cu exactitate nota.

„Nu ştiu în acest moment. O medie suficient de bună. Staţi că nu v-am arătat nici diploma, aşa că o să vă dau şi media, şi diploma. Nu ştiu pe de rost, nu m-am uitat, o să mă uit. Alegătorii vor şti acest aspect. Am înţeles că s-au făcut solicitări pe Legea 544, aşa că prefer ca autorităţile statului să dea răspunsul”, a răspuns Ciolacu, la una dintre întrebările adresate de jurnaliști.

De asemenea, pe 24 august, la Congresul PSD, când a fost reales președinte al Partidului Social Democrat, Ciolacu a fost întrebat dacă are diploma de Bacalaureat.

La acel moment, Marcel Ciolacu a răspuns că nu are diploma originală de Bacalaureat, dar are o copie legalizată a diplomei examenului luat în 1986.

„Vă pot pune la dispoziţie diploma de bacalaureat, am fost la Buzău, am căutat-o, cu adevărat, am o copie legalizată. Am terminat Bacalaureatul când am terminat liceul, mi-am dat licenţa când am considerat eu că familia mea… Nu m-am uitat în CV-ul respectiv, am toate documentele, vi le pun la dispoziţie. Nu am scris cărţi, nu am plagiat, chiar sunt un om normal”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile