Antena 3 CNN Actualitate Religie Sicriul cu trupul Maicii Siluana Vlad a fost depus la o biserică din centrul orașului Iași

Sicriul cu trupul Maicii Siluana Vlad a fost depus la o biserică din centrul orașului Iași

Sicriul cu trupul Maicii Siluana Vlad a fost depus miercuri, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din centrul Iașului unde a avut loc o ceremonie religioasă.

de Claudia Popovici    |   

Maica Siluana Vlad a fost coordonatoarea Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și stareța Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași. Ea a murit marți, la câteva zile după ce împlinise 77 de ani.

 

Sicriul cu trupul Maicii Siluana Vlad a fost depus în biserica ieșeană, iar la intrarea în lăcașul de cult, un sobor de preoți condus de părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și parohul Bisericii Talpalari, a oficiat o slujbă de pomenire.

Înmormântarea este programată sâmbătă și până atunci oricine poate vizita biserica, lăcașul de cult fiind deschis ziua și noaptea. Maica Siluana va fi înmormântată la Mănăstirea Frumoasa din Iași.

Maica Siluana Vlad, personalitate importantă a bisericii

Maica Siluana Vlad va rămâne în mentalul colectiv și prin numeroasele conferințe și prelegeri susținute pe teme de actualitate precum relațiile tinereții, treptele iubirii, familia în societatea de azi, sursa depresiei omului modern, cunoașterea de sine, viața duhovnicească și multe altele. 

Născută în 1944 cu numele de Eugenia Vlad, a fost până la 30 de ani atee, după cum singură a mărturisit. Eugenia Vlad s-a născut într-o familie de țărani, cu cinci copii, din Ciulinii Baraganului. Tatăl său a stat timp de patru ani în prizonierat, în Uniunea Sovietica, de unde s-a întors acasă cu idei comuniste. 

A studiat filosofia la Universitatea din București. După absolvirea facultății, a predat filosofia ca preparator timp de un an, la Universitatea din Galați. A început să se implice alături de tineri în acţiuni sociale, iar după 1990 s-a implicat în fondarea Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Romani (ASCOR) din Galaţi, potrivit doxologia.ro

Eugenia Vlad a devenit maica Siluana între vârsta de 35 si 40 de ani, când a trecut printr-o criza spirituală - caracteristica fiecăruia la anii maturității, crede ea - care a sfârșit prin a o apropia de Dumnezeu.

S-a călugărit la vârsta de 49 de ani, în anul 1993, la Mănăstirea Christiana din Bucureşti, la îndrumarea duhovnicului său. La mănăstire şi-a continuat activitatea caritabilă şi socială, desfăşurând activităţi de binefacere în rândul copiilor străzii şi oferind îndrumare tinerilor.

În 2001 s-a mutat la Mănăstirea Jitianu, lângă Craiova, iar cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei, a fost înfiinţat Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”,  care funcţionează până astăzi la Iaşi.

Subiecte în articol: Maica Siluana Vlad sicriu Iași
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile