Antena 3 CNN Conținut plătit Sibiu, primul oraș al turneului ADR pentru promovarea programelor de formare în tehnologii avansate

Sibiu, primul oraș al turneului ADR pentru promovarea programelor de formare în tehnologii avansate

O nouă fază din proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reliziliență (PNRR) și implementat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) începe în luna septembrie.

Astfel, în perioada septembrie – octombrie 2024, ADR organizează o serie de opt evenimente regionale pentru promovarea proiectului și invită reprezentanții întreprinderilor mici si mijlocii și pe toți cei interesați, să participe la aceste conferințe, conform calendarului:

  • Sibiu: 03.09.2024 - Hotel Ramada
  • Craiova: 12.09.2024 - Hotel Meliss
  • Iași: 17.09.2024 - Hotel Ramada
  • Cluj Napoca: 27.09.2024 - Hotel Platinia
  • Pitești: 03.10.2024 - Hotel Ramada
  • Constanța: 10.10.2024 – Hotel Continental Forum
  • Timișoara: 18.10.2024 - Hotel Continental
  • București: 31.10.2024 - Grand Hotel

Reprezentanții ADR vor explica beneficiile transformării digitale pentru activitatea IMM-urilor și vor oferi informații despre schema de ajutor de minimis, modalitatea de înscriere și condițiile de eligibilitate.

Demersul e concretizat printr-o schemă de ajutor de minimis, care facilitează accesul angajaților din IMM- uri la aceste programe de formare, în valoare de maximum 17.000 de Euro/IMM.

Programul are ca scop sprijinirea IMM-urilor în procesul de transformare digitală, prin furnizarea de cursuri de formare în tehnologii avansate, iar angajații care au contract individual de muncă (normă întreagă sau parțială) pot beneficia de instruire în nouă domenii tehnice cheie: Internet of Things, Cloud technologies, Big Data, Învățarea automată, Inteligența artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

În implementarea proiectului, Autoritatea pentru Digitalizarea României este susținută de zece parteneri de formare, care vor pune la dispoziție cursuri adaptate la nevoile de dezvoltare și digitalizare a IMM-urilor.

Calendarul de desfășurare a evenimentelor poate fi consultat pe site-ul ADR iar înscrierea participanților la oricare dintre aceste conferințe se face prin intermediul formularului disponibil la https://digital4imm.events/ . 

Detalii suplimentare și informații actualizate despre evenimente și proiect se regăsesc la https://www.adr.gov.ro/investitia-19-competente-in-tehnologii-avansate-pentru-imm-uri/

Subiecte în articol: PNRR Sibiu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile