Antena 3 CNN Life Travel Sibiu, de la cetate medievală la oraș modern și cultural

Sibiu, de la cetate medievală la oraș modern și cultural

1 minut de citit Publicat la 15:06 30 Iun 2016 Modificat la 15:06 30 Iun 2016
 Cel mai important oraş din sudul Transilvaniei şi un important centru cultural, economic şi administrativ, Sibiul este una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din România, ce atrage turişti din toate colţurile lumii care vin aici să participe la evenimente culturale şi artistice organizate de-a lungului anului în vechea cetate medievală.


Sibiul de ieri şi de azi

Atmosfera de odinioară se îmbină astfel de minune cu diverse evenimente precum Festivalul de Artă Medievală, Festivalul Internaţional de Jazz, Festivalul de Artă Neconvenţională „La Strada” şi F.I.T.S. – Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai mare festival de teatru din Europa de Sud-Est.

Sibiul se bucură de o istorie bogată, marcată de numeroase evenimente, atacuri, invazii şi influenţe ale comunităţii săseşti, care mai pot fi admirate şi astăzi. Chiar şi aşa, oraşul s-a dezvoltat mereu şi continuă să o facă şi astăzi, marcat şi de momentul când a fost Capitală Culturală Europană, în anul 2007, alături de oraşul Luxemburg.

Importante edificii de cult din Sibiu


Una dintre cele mai importante biserici din Sibiu este Biserica dintre Brazi, ce poartă hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cunoscută ca fiind cel mai vechi edificiu de cult, fiind prima biserică greco-catolic din oraş, ridicată între anii 1778 şi 1788 în stil baroc şi folosită astăzi de o parohie ortodoxă.

Biserica romano-catolică Sfânta Treime, din Piaţa Mare din Sibiu, fostă biserică iezută, este un apreciat monument istoric din oraş construit între anii 1726 şi 1733, la care s-a adăugat în anul 1738 un turn-clopotniţă.

Pe Strada Sării vei întâlni Biserica Ursulinelor, ridicată în secolul XV în stil gotic, ce făcea parte din mănăstirea călugărilor dominicani, devenită luterană după anul 1543, când a avut loc Reforma Protestantă. Ulterior, edificiul de cult a fost atribuit călugăriţelor ursuline, ordin călugăresc catolic ce derivă de la Sfânta Ursula. Restaurările şi modificările aduse clădirii de-a lungul timpului au dus la transformarea sa din stil gotic în stilul baroc.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. Detalii pe www.mementobus.com. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470

Citește mai multe din Travel
» Citește mai multe din Travel
TOP articole