Antena 3 CNN Externe Și-a ucis părinții și a stat 4 ani cu cadavrele lor în casă. Ce le-a spus femeia polițiștilor când a fost prinsă: „Înveseliți-vă”

Și-a ucis părinții și a stat 4 ani cu cadavrele lor în casă. Ce le-a spus femeia polițiștilor când a fost prinsă: „Înveseliți-vă”

de Andreea Ştefan    |   

O femeie care și-a ucis părinții și a trăit cu cadavrele lor în casă timp de 4 ani a fost condamnată la închisoare pe viață, cu un termen minim de 36 de ani. Virginia McCullough, o femeie în vârstă de 36 de ani din Marea Britanie, și-a otrăvit tatăl, pe John McCullough, în vârstă de 70 de ani, cu medicamente prescrise pe care le-a zdrobit și le-a pus în băuturile alcoolice ale acestuia. A doua zi, a ucis-o pe mama sa, Lois McCullough, în vârstă de 71 de ani.

Avocatul a declarat că McCullough „și-a bătut mama cu un ciocan și a înjunghiat-o de mai multe ori în piept cu un cuțit de bucătărie cumpărat în acest scop”.

Ambele crime au avut loc în iunie 2019 la domiciliul cuplului din Great Baddow, Essex, unde inculpata a continuat să locuiască cu cadavrele părinților ei în următorii patru ani.

McCullough „a construit un mormânt improvizat” pentru tatăl ei, care a lucrat ca lector universitar la Universitatea Anglia Ruskin, a declarat Wilding la tribunalul Chelmsford Crown.

„Mormântul dreptunghiular” a fost găsit într-o cameră care fusese dormitorul și biroul dlui McCullough și era „compus din bucăți de zidărie stivuite împreună”. Era „acoperit cu mai multe pături și cu o serie de imagini și picturi deasupra”, a declarat Wilding.

„Ea a ascuns corpul mamei sale, înfășurat într-un sac de dormit, într-un dulap din dormitorul mamei sale de la ultimul etaj al proprietății”, a declarat avocatul.

Crimele au fost descoperite după ce medicul de familie al părinților ei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la programările ratate, iar poliția a forțat intrarea în casă la 15 septembrie 2023. Ani de zile, McCullough a mințit cu privire la locul în care se aflau părinții ei, spunându-le frecvent medicilor și rudelor că nu se simt bine, că sunt în vacanță sau că pleacă în călătorii lungi.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale arestării au arătat cum poliția a forțat intrarea în proprietate înainte de a o confrunta pe McCullough într-un hol, unde aceasta și-a mărturisit crimele.

Referindu-se la arestare, ea le-a spus ofițerilor: „Știam că acest lucru se va întâmpla în cele din urmă. Se cuvine să-mi ispășesc pedeapsa”.

„Înveseliți-vă, cel puțin ați prins personajul negativ”

Ea a adăugat: „Înveseliți-vă, cel puțin ați prins personajul negativ”.

McCullough a oferit ofițerilor o descriere detaliată a modului în care și-a ucis părinții.

Atunci când le-a spus polițiștilor unde se afla arma crimei, ea a spus că cuțitul folosit pentru înjunghierea mamei sale se afla sub scări și „va avea încă sânge pe el, este ruginit, dar va avea încă urme de sânge pe el”.

De asemenea, ea a declarat poliției că a trebuit să „prindă curaj” pentru a-și ucide mama, deoarece „știam că trebuie să o fac”.

Detectivul Rob Kirby, de la poliția din Essex, a declarat: „Virginia McCullough și-a ucis părinții cu sânge rece”, adăugând că a fost o „manipulatoare inteligentă” care a mințit despre „aproape fiecare aspect al vieții sale”.

Wilding a declarat că inculpata „se gândea să-și ucidă părinții încă din martie 2019 și își planificase acest lucru” și că nu mai fusese angajată de mulți ani.

Au fost citite declarații din partea fraților lui McCullough, cărora judecătorul le-a acordat anonimatul.

Unul dintre aceștia a declarat că au rămas „devastați și fără suflare” la vestea morții părinților lor.

„Pentru mine, această situație este literalmente un coșmar real din care nu mă voi trezi niciodată”, au scris aceștia. „Gândurile obsedante [dacă] părinții mei au suferit, dacă au fost batjocoriți”.

Altcineva a spus că se simte „dezgustat până în măduva oaselor” în fiecare zi.

„Am fost jefuiți cu cruzime de amintiri și legături mai afectuoase cu mama și tatăl nostru pentru anii care vor veni”, au adăugat ei.

„Cum îndrăznește Virginia să ne fure această viață? Atât de multe minciuni au fost spuse pentru a acoperi adevărul îngrozitor că ea ne-a ucis părinții iubitori.”

Procurorul a declarat că inculpata „s-a angajat în jocuri de noroc online” și a cheltuit 21 193 de lire sterline în tranzacții legate de jocuri de noroc între 1 iunie 2018 și 14 septembrie 2023.

Wilding a declarat că McCullough „a făcut aranjamente pentru a se asigura că a continuat să se bucure de pensiile” care au continuat să fie plătite în numele părinților ei după moartea acestora. Procurorul a declarat că McCullough „a beneficiat” de 59.664,01 lire sterline din pensia de stat și 76.334,58 lire sterline din pensia de profesor a lui McCullough între 18 iunie 2019 și 15 septembrie 2023.

Wilding a declarat că banii par să fi fost „risipiți, iar ancheta nu a dezvăluit nicio cheltuială pe articole scumpe, de lux sau extravagante”.

Richard Butcher, fratele lui Lois McCullough, a declarat într-o declarație privind impactul asupra victimei că nepoata sa era „foarte periculoasă” și că detaliile a ceea ce s-a întâmplat „mi-au subminat credința în umanitate”.

Judecătorul, dl Johnson, a declarat că acțiunile lui McCullough au reprezentat o „încălcare gravă a încrederii care ar trebui să existe între părinți și copiii lor”.

El a spus că este sigur că infracțiunile au implicat un „grad substanțial atât de premeditare, cât și de planificare”, deoarece McCullough a acumulat „o cantitate mare de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală” și a cumpărat un cuțit în mai 2019, precum și „instrumente pentru zdrobirea și separarea comprimatelor”.

„Acestea au fost considerate acte de agresiune după luni de gândire și planificare”, a spus judecătorul.

Condamnându-o pe McCullough, el a spus: „Sunt sigur că un motiv substanțial pentru fiecare dintre crime a fost să îi oprești pe părinții tăi să descopere că ai furat de la ei și i-ai mințit și să iei banii care le erau destinați”.

Subiecte în articol: Anglia Marea Britanie crimă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile