Antena 3 CNN Actualitate Județele Prahova și Dâmbovița se bat pe Sfinx și Babe. Primarul din Buşteni: „E o ruşine naţională să spui că au fost la Dâmboviţa”

Județele Prahova și Dâmbovița se bat pe Sfinx și Babe. Primarul din Buşteni: „E o ruşine naţională să spui că au fost la Dâmboviţa”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Primarul staţiunii prahovene Buşteni, Mircea Corbu, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că este „o ruşine naţională” să spui că Babele şi Sfinxul au fost în Dâmboviţa.

„Eu nu am dat pe nimeni în instanţă, m-a dat Dâmboviţa pe mine. (...) Eu am o hotărâre de Guvern în care megaliţii, adică Babele, Sfinxul, şi circa 4,2 ha sunt, prin HG, ai oraşului Buşteni. S-a câştigat (...) definitiv grăniţuirea, (...), dar, prin hotărâre de Guvern (...), megaliţii sunt ai Buşteniului”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, „e o ruşine naţională să spui că Babele şi Sfinxul au fost la Dâmboviţa”.

În septembrie 2022, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat câştigarea definitivă în instanţă a procesului cu judeţul Prahova privind linia de hotar dintre două judeţe în zona Platoului Bucegi, inclusiv monumentele naturale Babele şi Sfinxul.

„Victorie pentru Dâmboviţa! După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunţ că Sfinxul şi Babele din Bucegi aparţin judeţului Dâmboviţa”, a scris atunci preşedintele CJ pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Prefectura Prahova a informat că monumentele naturale Babele şi Sfinx sunt şi rămân în domeniul public al oraşului Buşteni, indiferent de rezultatul final al procesului.

Buşteni, în calitate de reclamant, a introdus apoi în instanţă o acţiune care are ca obiect „litigiu privind domeniul public”, printre pârâţi fiind Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi comuna dâmboviţeană Moroeni.

La termenul din iunie instanţa a dispus emiterea unei adrese către Ministerul Mediului, următorul termen din dosar fiind stabilit pentru data de 15 octombrie. 

Subiecte în articol: babe Sfinx busteni Dambovita prahova
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile