Antena 3 CNN Actualitate Religie Importanța sfințirii locuințelor de Bobotează. Preotul Gabriel Cazacu: "Părintele nu vine să vadă cât de curată este casa"

Importanța sfințirii locuințelor de Bobotează. Preotul Gabriel Cazacu: "Părintele nu vine să vadă cât de curată este casa"

Preotul Gabriel Cazacu a explicat, la Antena 3 CNN, cât de important este să-l primim pe părinte să ne sfințească locuința la început de an. "Aducem harul lui Dumnezeu, nu venim să vedem cât de curată este casa", spune acesta.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În această perioadă, preoții merg și sfințesc casele credincioșilor, aducând vestea Botezul Domnului Iisus Hristos.

Cu toate acestea, mulți se feresc să-i primească pe preoți în case, temându-se că este dezordine sau din alte motive.

Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin, transmite că sfințirea are rolul de a-i feri de necazuri pe cei care locuiesc în casă și de a le aduce belșug și prosperitate pe întreaga perioadă a anului.

"În Ajunul Bobotezei, împlinim această frumoasă tradiție creștină de a face vizite pastorale la locuințele dumneavoastră și de a binecuvânta casa cu  Agheasma Mare.

Citește și: Când se pune busuioc sub pernă şi cum afli chipul ursitului. Nopțile în care poți să-ți visezi alesul

Aducem harul lui Dumnezeu acolo unde sunt copii, bătrâni sau persoane care nu se pot deplasa. În acel moment, se dezvoltă o legătură spitituală care este păstrată tot anul.

Preotul face o lucrare pastorală pe termen lung, aducând speranța și nădejdea acolo unde este mare nevoie. În multe dintre casele pe care le-am vizitat în aceste zile, am întâlnit persoane bolnave, pe care le-am spovedit și le-am împărtășit.

Preotul nu vine în inspecție să vadă cât de curată este casa, ci el aduce darul și binecuvântarea lui Dumnezeu. 

Spunem o rugăciune, binecuvântăm casa și lăsăm harul Domnului să sfințească și să-i ocrotească pe locuitorii casei și toate cele din cuprinsul ei", a spus preotul, la Antena 3 CNN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile