Antena 3 CNN Life Oameni Sfaturile utile cu ajutorul cărora să rămâi în siguranță atunci când pleci la drum lung

Sfaturile utile cu ajutorul cărora să rămâi în siguranță atunci când pleci la drum lung

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 12:59 18 Feb 2022 Modificat la 12:59 18 Feb 2022

Deci, e nevoie să îți iei anumite măsuri de siguranță și prevenire. Iată, așadar, aspectele pe care să le iei în considerare atunci când ești nevoit să conduci un timp îndelungat.

Înainte de călătorie, mergi cu mașina la service

Ca să fii sigur că sistemul de frână funcționează la parametri optimi, că motorul nu te va lăsa la greu sau că alte componente nu sunt uzate, mergi cu mașina la un service auto specializat, pentru un control amănunțit. După o verificare minuțioasă, mecanicii îți vor spune cu exactitate dacă vehiculul tău e pregătit pentru drum lung.

E important pentru siguranța ta și a celor care te însoțesc să știi că automobilul rulează în condiții corespunzătoare, ca să nu vă puneți viața în pericol din cauza anumitor defecțiuni.

Iar ca o măsură suplimentară de siguranță, nu uita să îți faci toate asigurările auto necesare, ca să fii despăgubit în cazul în care ești implicat într-un accident sau ești victima unui furt. De asemenea, poți să îți instalezi și o cameră de bord, ca să înregistreze fiecare moment de pe parcursul traseului.

Lucrurile esențiale pe care să le iei la drum

Atunci când pleci la drum lung, trebuie să ai cu tine anumite obiecte esențiale. De exemplu, ca să te asiguri că telefonul tău va fi încărcat mereu, o să îți prindă bine o baterie externa. Pentru că nu știi ce urgență poate apărea și poate că vei fi departe de automobil ore întregi.

De asemenea, ca să te concentrezi pe drum și să rămâi în siguranță, atunci când răspunzi la apeluri folosește o cască cu Bluetooth. Din mașină nu ar trebui să îți lipsească o trusă de prim ajutor, roata de rezervă, cricul, iar dacă circuli pe timp de iarnă, sacul de nisip și racleta sunt de nelipsit, împreună cu lanțurile antiderapante. În plus, ți-ar fi de ajutor și un extinctor.

Odihnește-te corespunzător în seara dinaintea călătoriei

Ca reflexele să îți funcționeze în parametri optimi, iar oboseala să nu îți afecteze capacitatea de condus, trebuie ca în seara dinaintea călătoriei să te odihnești corespunzător. Așadar, asigură-te că ai parte de un somn odihnitor de cel puțin șapte ore.

Pentru că oboseala influențează în mod direct starea de spirit și nivelul de energie al organismului. Iar dacă nu te-ai odihnit adecvat, ia un alt șofer cu tine, care să te înlocuiască la volan, în timp ce tu îți reîncarci bateriile. De asemenea, dacă ai dormit suficient și tot te simți obosit în timpul călătoriei, trage pe dreapta și odihnește-te atât timp cât este nevoie. Astfel, riscul de a adormi la volan scade, implicit și probabilitatea de a fi implicat într-un accident.

Ia pauze ca să te dezmorțești

Nu este indicat să conduci ore bune fără să iei o binemeritată pauză. De exemplu, după două ore de condus, poți să te oprești ca să te dezmorțești și să îți pui sângele în mișcare.

Poți trage la un popas sau la o benzinărie. Nu uita să te hidratezi și să consumi fructe ori batoane energizante, ca să îți recapeți energia și să fii mereu alert când ești la volan. Este important să iei pauze ca să nu se instaleze oboseala, iar concentrarea să nu ți se diminueze.

Acestea sunt o parte dintre sfaturile pe care să le iei în considerare când pleci la drum lung cu mașina. De asemenea, la fel de important este să verifici condițiile meteo, ca să îți dai seama cum va fi vremea pe tot parcursul drumului.

În plus, nu te abate de la traseu și folosește o aplicație mobilă cu GPS încorporat care să te îndrume corespunzător, ca să ajungi cu bine la destinație.

Citește mai multe din Oameni
» Citește mai multe din Oameni
TOP articole