Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum tratăm disfuncțiile biliare

Sfat de sănătate. Cum tratăm disfuncțiile biliare

Disfuncția biliară cunoscută în popor și sub numele de ”bilă leneșă”, afectează din ce în ce mai mulți adulți. Chirurgul Bogdan Safta ne spune cum o prevenim, de la ce apare și mai ales cum o tratăm. Tot acum vedem și care este diferența dintre pietrele la rinichi și cele la fiere, dar și cum arată viața după intervenția chirurgicală de îndepărtare a colecistului.

”Dietele bogate în grăsimi, prăjelile, tocăturile, dulciurile rafinate, alcoolul ar favoriza apariția acestor probleme. Carnea slabă, fructele, peștele, sportul, o dietă echilibrată sunt elementele care ne ajută. Pietrele la fiere și pietrele la rinichi, au cauze diferite, manifestări diferite și tratament diferit. Pietrele la fiere necesită o intervenție chirurgicală, care presupune scoaterea întregii vezici biliare.” e explicat medicul Bogdan Safta la ”Sfat de Sănătate”.

 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

Subiecte în articol: Sfat de sănătate Bogdan Safta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog