Medicul stomatolog Diana Chawi a explicat la „Sfat de Sănătate” cum se realizează o albire corectă a dinților, de ce ni se îngălbenește dantura și cum putem avea un zâmbet de invidiat o perioadă îndelungată.
Albirea nu distruge dinții atâta timp cât este făcută într-o clinică dentară sub supravegherea unui medic specialist. Nu trebuie făcută acasă!
Tehnici de albiri:
Albirea în gutieră: pacientul o poate face acasă. Medicul stomatolog amprentează arcadele, le trimite în laborator iar această amprentă sub forma unor gutiere finuțe din plastic sunt luate acasă unde pacientul își pune gelul de albire cu care stă câteva ore, peste noapte.
Albire cu plasmă sau laser: mai rapidă, se face în cabinet. Procedura se repetă când dinții revin la forma inițială.
Albirea ține mai mult dacă pacientul nu consumă alimente care colorează dinții, cum ar fi:
Capșuni
Vinul roșu
Coacăze
Sucuri naturale din fructe
Tutunul
Cafea/ceaiul negru
Spălatul pe dinți dimineața și seara este esențial. Împreună cu o pastă care albește putem prelungi viața dinților albi.
De ce se îngălbenesc dinții
Odată cu vârsta smalțul se subțiază, apar fisurile dentare și atunci captează mult mai ușor pigmenții din alimentație
Trucurile naturale pentru albirea dințiilor, cum ar fi albirea cu bicarbonat, cărbune nu ar trebui folosite timp îndelungat. Putem adăuga puțin bicarbonat în pasta de dinți o dată pe săptămână.
Albirea asistată de un medic nu duce la subțierea smalțului sau carii. Putem resimți însă o sensibilitate 24 - 48 de ore. Durerea va trece de la sine și nu afectează smalțul