Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

<1 minut de citit Publicat la 09:12 18 Dec 2019 Modificat la 09:12 18 Dec 2019

Medicul Radu Țincu a explicat la „Sfat de Sănătate” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.

Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor: 
acid ascorbic
caroteni
coloranți naturali 

La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de pe alimente. E-urile periculoase sunt eliminate din utilizarea pentru alimentația umană. 

Care sunt E-urile chimice din alimente: 
conservanți 
coloranți 
aditivi alimentari

E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.

Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor:
boli inflamatorii intestinale
intoleranțe digestive 
alergii alimentare 

Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole