Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de Sănătate. Ce mâncăm la masa de Crăciun ca să nu ne fie rău

Sfat de Sănătate. Ce mâncăm la masa de Crăciun ca să nu ne fie rău

1 minut de citit Publicat la 09:08 24 Dec 2019 Modificat la 09:08 24 Dec 2019

„Mesele trebuie împărțite. Mai ales dacă s-a ținut post, începem cu bucățele de carne. Un mușchiuleț file făcut la cuptor, asortat întotdeauna cu legume: ridichia, salatele verzi. Cozonacul care se mănâncă în dimineața de Crăciun se consumă la o oră jumătate, două după micul dejun. Acesta poate fi consumat și ca un mic dejun”, a explicat nutriționistul.

Mâncăm de toate, dar distanță între feluri

La masa de prânz, Lygia Alexandrescu a precizat că trebuie să existe o pauză de o jumătate de oră între felurile de mâncare.

„În ceea ce privește sarmalele, e important să tocăm carnea în casă. Nu știm dacă respectivul aparat a fost spălat. Când vine vorba de friptură, murăturile nu trebuie să lipsească, cele în saramură, nu în oțet”, a mai subliniat nutriționistul.

Nu mâncați niciodată desert imediat după masă

„ Nu consumăm imediat după masa cu proteine animale desertul. Lăsăm două ore de la momentul la care s-a ingerat tipul de proteină animală până consumăm glucida respectivă. Nu trebuie depășit 150-200 de grame de cozonac sau alt desert de casă”, a adăugat Lygia Alexandrescu.

Cât alcool e recomandat să bem la masa de Crăciun

„Dacă consumăm o tărie: plincă, țuică românească este recomandat să mâncăm mai gras înainte. Acea grăsime inhibă metabolizarea rapidă în ficat. Nu trebuie să depășim treimea paharului”.

Sfat de Sănătate. Ce mâncăm la masa de Crăciun ca să nu ne fie rău

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole