”Sunt însărcinată, așa că mănânc pentru doi” este cea mai des întălnită scuză în rândul gravidelor când vine vorba de alimentație.
Ginecologul Mona Zvâncă, a vorbit la ”Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea despre greșelile pe care le fac gravidele în cele 9 luni de sarcină.
”În sarcină nu trebuie să mâncăm pentru doi. Surplusul de alimentație nu este nici pe departe dublu. Dacă vorbim în calorii, este un plus de 300 de calorii pe zi, începând din trimestrul al doilea”, a declarat Zvâncă.
Cu ce greșesc mamele atunci când rămân însărcinate:
-cedează unor impulsuri
-marea greșeală e la începutul sarcinii, când mamele iau prea multe kiloagrame în plus
-ar trebui să se îngrașe după luna a cincea
-trebuie păstrat același meniu, dar cu accent pe diversitate și calitate, nu pe cantitate
- sunt alimente interzise în sarcină: lactate nepasteurizate, carnea crudă, crustacee
O femeie gravidă ar trebui să ia pe parcursul sarcinii 10-15 kilograme.