Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de Sănătate. Cât de periculoasă este mâncarea veche

Sfat de Sănătate. Cât de periculoasă este mâncarea veche

<1 minut de citit Publicat la 09:39 20 Dec 2019 Modificat la 09:39 20 Dec 2019

Expertul în boli infecțioase Adrian Marinescu a explicat la „Sfat de Sănătate” cât de rău ne face mâncarea veche și cum ne poate strica chiar și un singur aliment sărbătorile.

Putem să luăm de la market un aliment care nu a fost ținut corespunzător, este posibil să fie ținut corespănzător la market dar poate în circuitul anterior nu a fost ținut cum trebuie sau poate că îl luăm noi și nu îl ținem corespunzător sau îl ținem pre mult până depășim termenul de valabilitate. Toate lucrurile acestea duc la o toxiinfecție alimentară, care apare când un aliment este alterat. 

O toxiinfecție alimentară variază de la o persoană la alta. Asta ține de cantitatea mâncată, vârsta unei persoane și afecțiunile cronice. 

La piață, cârnați și mezelurile ar trebui să aibă o etichetă pentru a ne asigura că nu sun stricate. Carnea de porc alterată este extrem de periculoasă. 

Ouăle vechi sunt cele mai periculoase pentru sănătate pentru că duc la toxiinfecții alimentare foarte severe. Ouăle sunt folosite în multe alimente specifice Sărbătorilor, precum salatele și prăjiturile.

Alimentele nu trebuie niciodată consumate după termenul de  expirare. 

Sfat de Sănătate. Cât de periculoasă este mâncarea veche

 

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole