Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Servicii medicale gratuite pentru animalele din zone sărace. Proiectul „Compasiune pentru companioni” a început în Ilfov

Servicii medicale gratuite pentru animalele din zone sărace. Proiectul „Compasiune pentru companioni” a început în Ilfov

de Ioana Coman    |   

Servicii medicale pentru animale în zone sărace. Vorbim de un proiect numit „Compasiune pentru companioni” - un parteneriat între Consiliul Județean Ilfov şi cel mai mare ONG din lume. Animalele sunt castrate şi deparazitate. Proiectul a debutat la Sintești, Vidra, acolo unde oamenii abia au ce pune pe masă.

O operație de sterilizare la câine ajunge și la 1.000 de lei, depinde însă de cabinet. Iar o deparazitare externă bună costa undeva la 150 de lei. 

În Vidra, oamenii nu își permit astfel de servicii veterinare pentru animalele lor. Abia au ce să le dea să mănânce. Însă Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, și Humane Society International asigură servicii medicale gratuite în zonă. Scopul este de a menține sănătatea publică și de a opri înmulțirea necontrolată a animalelor.

Andreea Roseti, director de țară Humane Society International: Prin programul „Compasiune pentru companion”, Humane Society International își propune să ofere servicii veterinare pentru animale de companie cu și fără stăpân Intențiile noastre sunt să ajungem în comunitățile unde structura veterinară e inexistentă sau populația nu are bani să ducă animalele la medic. Când spunem servicii veterinare, ne referim la deparazitare, trataemnt și sterilizare.

Raluca Bălean, rezpresentant Protecția animalelor CJ Ilfov: Astfel de campanii sunt binevenite oricând, pentru că doar prin sterilizare putem să stopăm înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor. Acum oamenii din Vidra pot beneficia de toate acestea gratuit.

Cornel Stoenescu, medic veterinar: În clinica noastră mobilă vin aproximativ 20 de animale pe zi. Îi invit pe toți cei care au un câine sau o pisică în ogradă să vină la noi, la clinica mobilă din centrul comunei Vidra să aducă un animal să îl sterilizim. Astfel, reușim să stopăm abandonul animalelor.

Direcția Protecția Animalelor CJ Ilfov nu este la primul proiect de acest fel. În Ilfov, se sterilizează în masă câini și pisici. Pentru că, spun reprezentanții instituției, problema câinilor fără stăpân poate fi rezolvată numai prin sterilizare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile