Antena 3 CNN Externe Mapamond Sentinţă-şoc în cazul morţii fotbalistului Donato Denis Bergamini. La 34 de ani de la moartea sa, fosta iubită, condamnată pentru crimă

Sentinţă-şoc în cazul morţii fotbalistului Donato Denis Bergamini. La 34 de ani de la moartea sa, fosta iubită, condamnată pentru crimă

de Naty Badea    |   

Fotbalistul italian Donato Denis Bergamini a fost ucis! Deşi iniţial s-a crezut că a fost vorba despre o sinucidere, după 34 de ani tribunalul de la Cosenza din Italia a dat sentinţa de crimă în cazul morţii fotbalistului, iar vinovată a fost găsită fosta iubită a sportivului,  condamnată acum la 16 ani de închisoare.

Concuziile judecătorilor italieni arată că Isabella Internò, fosta iubită a fotbalistului este cea care a pus la cale crima, în colaborare cu alte persoane încă necunoscute. Femeia prezentă în sala de judecată alături de soțul ei bolnav, a fost condamnată în primă instanţă la 16 ani de închisoare, după opt ore de deliberare și la 34 de ani de la evenimentele din 18 noiembrie 1989. Procurorii ceruseră 23 de ani de închisoare pentru aceasta.

Conform Corriere della Sera moartea lui Denis Bergamini nu trebuie, așadar, considerată o sinucidere, așa cum a susținut din primele momente Internò, care avea 18 ani atunci. 

Femeia a declarat acum în faţa instanţei: "Vreau doar să spun că sunt nevinovată și nu am făcut nimic. Jur înaintea lui Dumnezeu, singurul martor pe care nu-l pot avea". Aceasta a povestit în instanţă că pe 18 noiembrie 1989 ea și Denis s-au oprit într-o benzinărie și au început să se certe. "Discuția a fost una foarte aprinsă. Denis era tulburat. Şi dintrodată l-am văzut aruncându-se sub un camion". Versiunea lui Isabella Internò nu i-a convins pe judecători care, după 3 ani de dezbateri, au fost convinși de vinovăţia lui Internò într-un proces care, potrivit procurorilor, a fost "circumstanțial" dar "bogat în dovezi științifice".

Potrivit experților procuraturii, Bergamini a murit, de fapt, din cauza "asfixierii prin compresie", adică probabil a fost stragulat, apoi a fost abandonat pe asfalt. În timpul pledoariei, care a durat cinci ore, avocatul Isabellei Internò a încercat să demonteze cazul, cerând achitarea clientei sale. Verdictul însă a fost diferit. 

După pronunţarea sentinţei, Donata Bergamini, sora fotbalistului ucis, încojurată de avocaţii săi şi de foștii colegi ai fotbalistului, a declarat pentru presă: "Acum fratele meu poate în sfârşit să îşi ia zborul. Dedic această sentință fanilor echipei de fotbal de la Cosenza, tatălui meu care nu mai este, mamei, dar și copiilor mei care au sperat mereu în dreptate".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile