Antena 3 CNN Life Semnal de alarmă al medicilor: Nu mai puneţi acest lucru în murături! Cauzează cancer!

Semnal de alarmă al medicilor: Nu mai puneţi acest lucru în murături! Cauzează cancer!

1 minut de citit Publicat la 11:22 18 Sep 2017 Modificat la 11:22 18 Sep 2017

Majoritatea gospodinelor pun conservant și alte condimente la plic atunci când pun murături și varză la murat pentru iarnă, însă ceea ce nu știți este că acestea ar putea avea efecte foarte neplăcute pentru sănătatea noastră.

In sezonul de pregatire al verzei murate si al muraturilor, tot mai multa lume pune tot felul de conservanti si prafuri in pregatirea lor, deoarece acestea au castigat popularitate in ultimii ani. Ceea ce nu stim este ca condimentele pentru muraturile de iarna pot provoca alergii si chiar cancer, scrie antentasatelor.ro.

Ele sunt un amestec de usturoi, sare si marar, dar exista, de asemenea prezent si un continut de benzoat de sodiu. Acesta este un conservant si este desemnat in codul 211.

Unii il utilizeaza in forma pura de cristale, dar trebuie sa stiti ca supradozajul sau poate duce la probleme grave de sanatate. Asta face muraturile vandute din pietele nereglementate sau de pe internet, extrem de periculoase.

Cel mai bine este ca la pregatirea muraturilor sa folositi numai apa, sare, otet si ce stiti ca este mai natural din propria gospodarie. In acest fel veti evita sa adaugati prafuri si tot felul de condimente la plic, care nu fac altceva decat sa va imbolnaveasca incet dar sigur.

Etichete: muraturi
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole