Antena 3 CNN Life Travel Sejur romantic în Santorini

Sejur romantic în Santorini

Cupluri din întreaga lume aleg Santorini ca destinaţie de vacanţă pentru luna de miere. Unii îndrăgostiți ceva mai excentrici vin aici chiar să se căsătorească, cu picioarele goale pe nisipul fierbinte al plajelor exotice sau într-una din nenumăratele biserici albe cu acoperişuri albastre, devenite adevărate simboluri ale insulei.

Tablouri de nuntă

În plus, aceasta este şi o bună ocazie pentru o sesiune de „trash the dress”, un obicei tot mai popular printre tinerii proaspăt căsătoriţi prin care-şi asigură albume întregi de fotografii de neuitat, din cele mai interesante locuri.

Ce cadou poate fi mai frumos, la începutul unei frumoase căsnicii, decât o sesiune profesionistă de fotografie, cu imagini care par desprinse de pe alte meleaguri, încununate de albul pur al caselor tradiţionale şi al bisericilor.

Parte a unui peisaj idilic


Unul dintre cele mai frumoase sate de unde îți poți începe aventura, este Pyrgos, situat foarte aproape de Fira. Satul este poziţionat splendid în vârful unei deal, de unde ai parte de vederi panoramice incredibile asupra insulei. Despre această staţiune se spune că ar avea mai multe biserici decât case şi mai mulţi măgari decât bărbaţi, aşa că n-ar fi excluse şi câteva fotografii haioase cu încăpăţânatele animale.  

Printre monumentele-simbol ale locului se numără castelul veneţian ce datează din secolul al XIII-lea, dar și biserica Theotoraki, care se mândreşte cu cele mai frumoase fresce şi cu icoane vechi, foarte bine conservate. Poți vizita și cea mai renumită biserică din Santorini, Mănăstirea Profetului Ilie, la doar 4 km de Pyrgos, construită pe cel mai înalt punct al muntelui.

 

de Geanina Ichim

Sejur Santorini

Hotel Alia 3* - de la 354 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile