Antena 3 CNN Economic Șeful Poștei Române spune că nu știe de ce nu au mai ajuns deciziile de recalculare la pensionari

Șeful Poștei Române spune că nu știe de ce nu au mai ajuns deciziile de recalculare la pensionari

de Andreea Ştefan    |   

Șeful Poștei Române, Valentin Ștefan, a oferit explicații luni, în direct în emisiune Decisiv de la Antena 3 CNN, cu privire la deciziile de recalculare retrase de la pensionarii din Alba, spunând că este „o cutumă a încrederii între salariații companiei și dânșii”, dar și despre solicitările de sistare a distribuirii mai multor decizii de recalculare, venite de la Casele de Pensii. 

Directorul Poștei Române a oferit explicații cu privire la deciziile de recalculare care au fost retrase de la mai mulți pensionari din Alba.

„Situația este relativ simplă. Într-adevăr, a existat acea situație în care doi salariați au luat de la câteva persoane, știu că s-a vehiculat cifra 17 în spațiul public, în realitate noi nu am reușit să identificăm mai mult de 10 persoane care au înmânat aceste decizii, iar explicația salariaților a fost că au vrut să-i ajute pe acești pensionari să nu mai meargă ei la Casa de Pensii, ci să le ducă poștașul. E o cutumă a încrederii între salariații companiei și dânșii”, a spus directorul Poștei Române, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă s-a greșit ceva în redactarea acelor decizii de recalculare, Valentin Ștefan a răspuns: „Asta nu pot să vă spun pentru că noi, sau eu, nu am urmărit acest aspect. În schimb, într-adevăr există aceste situații în care Casele de Pensii solicită să mai oprim de la distribuire anumite decizii”.

Directorul Poștei Române susține că aceste solicitări de oprire a distribuirii anumitor decizii de recalculare a pensiilor au venit din partea mai multor Case de Pensii din România, nu doar din județul Alba.

„Nu am centralizat aceste cifre, nu știu să vă spun câte sunt nici ca număr de decizii, nici ca număr de județe”, a spus acesta.

Valentin Ștefan a spus că, deși Casele de Pensii au făcut aceste solicitări de sistare a distribuirii unor decizii de recalculare a pensiilor, nu au dat și explicații cu privire la motivul solicitărilor lor.

„Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire. Ceea ce noi facem. Nu intrăm în subiectul acesta”, a mai explicat directorul Poștei Române.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile