Antena 3 CNN Actualitate Social Șeful Colegiului Psihologilor din România, suspendat după ce a fost trimis în judecată de DNA

Șeful Colegiului Psihologilor din România, suspendat după ce a fost trimis în judecată de DNA

de M.Z.    |   

Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România, a fost suspendat din funcţie după ce a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de conflict de interese şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, având rezultat obţinerea de fonduri europene.

"Concret, două contracte de prestări de servicii au fost încheiate pe o durată de un an (01.11.2010 – 01.11.2011) de Mihai Aniţei în numele Colegiului Psihologilor din România cu psihologul Mihai Aniţei, având ca obiect prestarea de către acesta a unui număr de 1.596 ore ca şi coordonator tehnic în cadrul proiectului, respectiv 1.008 ore ca expert elaborare ghid deontologic pentru formarea formatorilor. Un alt contract de prestări servicii a fost încheiat de Mihai Aniţei în numele Colegiului Psihologilor din România soţia sa, psiholog, având ca obiect prestarea activităţi supervizare consilieri de orientare profesională, pentru o durată de 672 ore", mai arată DNA.

Anchetatorii susţin că în acest fel, Mihai Aniţei ar fi obţinut un folos pentru sine şi pentru soţie de 336.147 lei (din care 307.475 lei – sumă aferentă contractelor încheiate cu propria persoană şi 28.672 lei – sumă aferentă contractului încheiat cu soţia sa). Valoarea contractelor era stabilită în funcţie de numărul de ore, iar preţul convenit era un tarif orar brut. Prejudiciul pe care l-ar fi creat în urma contractelor încheiate cu propria persoană provine din fonduri europene, spune DNA.
 

Sursă: Mediafax
Subiecte în articol: trimis in judecata suspendare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile