Antena 3 CNN Externe Șefii a două centre de recrutare din Ucraina, reținuți pentru o fraudă de 1.2 milioane de dolari. Banii erau ascunși în pereți

Șefii a două centre de recrutare din Ucraina, reținuți pentru o fraudă de 1.2 milioane de dolari. Banii erau ascunși în pereți

Şefii a două centre de recrutare de lângă Kiev au fost reţinuţi pentru că au acceptat mită în schimbul exceptării recruţilor. Site-ul de ştiri Ukrainska Pravda a raportat vineri că, în timpul percheziţiilor la birouri şi apartamente din suburbiile Bucea şi Borispil, au fost descoperite şi confiscate pachete de bani.

Șefii centrelor teritoriale de adunare de la Boryspil și Buchan au fost demascați în schema de fraudare a mobilizării, precum și complicele lor. Peste 1 milion de dolari au fost confiscați de la ei în timpul perchezițiilor.

Conform anchetei, șefii TCC Boryspil și Buchansky au organizat o schemă de sustragere a recruților de la mobilizare. Aceștia au asigurat producerea de documente medicale falsificate, care au servit ulterior drept bază pentru declararea recruților inapți pentru serviciul militar și pentru excluderea lor din registrul militar.

Leonid Vykochko este șeful TCC din districtul Buchansk, iar Serhiy Rusyn este șeful TCC din districtul Boryspil.

În acest moment, au fost identificate peste 20 de persoane care au încercat să se sustragă mobilizării în acest mod.

Suspecții au încercat să implice în activitățile lor ilegale funcționari ai Comisiei Medicale Militare Centrale a Forțelor Armate ale Ucrainei pentru aprobarea fără impedimente a documentelor necesare, notează OGP.

Forțele de ordine au efectuat 33 de percheziții în incinta TCC, precum și la domiciliile șefilor TCC, ale complicilor acestora, ale „evazioniștilor” și în automobilele celor implicați.

Au fost confiscați aproape o jumătate de milion de dolari americani, peste 600 de mii de dolari americani de la complicele acestora, precum și dosare militare și documente medicale ale recruților.

În prezent, se decide cu privire la alegerea măsurilor preventive pentru aceștia sub formă de detenție fără stabilirea cuantumului cauțiunii.

SBU adaugă că intermediarul a fost reținut de serviciul de contrainformații militare într-un restaurant din capitală, în timp ce primea 50 000 de dolari americani de la clienți noi. În plus, în timpul percheziției la domiciliul străinului, a fost găsit un număr mare de arme, în special un pistol cu amortizor, a cărui origine este în curs de stabilire.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile