Antena 3 CNN Externe Șefa echipei de gimnastică feminină a Japoniei a fost retrasă de la Jocurile Olimpice după ce a fumat și a băut alcool

Șefa echipei de gimnastică feminină a Japoniei a fost retrasă de la Jocurile Olimpice după ce a fumat și a băut alcool

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Shoko Miyata, căpitanul echipei de gimnastică feminine a Japoniei, a încălcat codul sportiv de conduită, după ce a băut și a fumat, transmite CNN.

Informația provine de la Asociația Japoneză de Gimnastică, JGA.

În urma acuzațiilor, Miyata a fost retrasă de la Jocurile Olimpice de la Paris, notează sursa citată. 

"Ambele părți au discutat problema și au decis retragerea din competiție", a declarat directorul executiv al JGA, Kenji Nishimura.

Potrivit acestuia, un incident legat de fumat a avut loc "într-o locație privată din Tokyo".

Un alt incident în care a fost implicată gimnasta a fost legat de consumul de alcool și a avut loc "într-o cameră din satul sportivilor, situat în Centrul Național de Antrenament", a adăugat acest oficial.

Nishimura spune că sportiva a recurs la fumat și la alcool "din cauza numeroaselor presiuni exercitate de obiectivele competitive care fuseseră stabilite".

"Am dori să ne cerem scuze pentru neplăcerile și grijile pe care vi le-a cauzat acest lucru (...) Nu este doar responsabilitatea doamnei Miyata. Cred că întreaga Asociație de Gimnastică este responsabilă.

Sportiva retrasă de la Jocurile Olimpice de la Paris a câștigat bronzul la bârnă, la Campionatele Mondiale de Gimnastică din 2022

Doamna Miyata trebuie să ispășească pedeapsa pentru culpa sa. Totuși, vom face tot posibilul să o sprijinim, astfel încât să poată face un nou pas spre viitor", a precizat el.

Shoko Miyata a câștigat medalia de bronzul la bârna, la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică din 2022.

Vârsta legală pentru fumat și consum de alcool în Japonia este de 20 de ani.

Codul de conduită al Asociației Japoneze de Gimnastică le interzice gimnaștilor astfel de vicii în timpul activităților echipei, indiferent de vârstă.

Shoko Miyata are 19 ani.

La Jocurile Olimpice de la Paris, echipa de gimnastică a Japoniei încearcă să câștige prima sa medalie pe echipe din 1964.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile