Antena 3 CNN Politică Ședința PNL de la miezul nopții. Mulți liberali au cerut să rămână la guvernare, ca PSD să nu facă "lucruri greșite"

Ședința PNL de la miezul nopții. Mulți liberali au cerut să rămână la guvernare, ca PSD să nu facă "lucruri greșite"

de Xenia Croitoru    |   

Mai mult de patru ore liberalii au pus la punct strategia faţă de PSD în ședinţa de la Vila Lac. Sunt voci liberale care acuză ca este compromițător pentru partid să mai rămână alături de PSD. Însă mulți liberali, spun surse, au cerut să nu iasă de la guvernare. De altfel, demersul ruperii Coaliției ar fi foarte complicat, înainte de alegerile parlamentare şi prezidenţiale, în condiţiile în care premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona şi nu va asigura un interimat dacă se va ajunge la ieşirea de la guvernare a PNL. Pe de altă se fac calcule de ultim moment ca moțiunea USR să treacă, însă surse spun că liberalii nu sunt încantaţi de planul Elenei Lasconi de a da jos Executivul. 

Liberalii se vor întruni în aproximativ o oră într-o ședință de birou politic național. După ce aseară, la Vila Lac, au petrecut aproximativ 4 ore la discuții legate de organizare a alegerilor, dar și modul în care vor comunica și vor ieși cu mesaje față de atacurile Partidului Social Democrat, nu se iese de la guvernare, spun surse politice.

Cel puțin acestea sunt mesajele oficiale ale liderilor Partidului Național Liberal.

Miercuri seară, la Vila Lac, au fost lideri ai PNL care au spus că această alăturare dintre PNL și PSD le face rău în continuare celor din Partidul Național Liberal, dacă că rămânerea la guvernare este ca o formă de compromis, pentru a se asigura că PSD "nu va face lucruri greșite în actul de guvernare".

La discuțiile de aseară, de la Vila Lac, președintele PNL Nicolae Ciucă a întârziat două ore jumătate, pentru că se afla într-o deplasare în Republica Moldova. Liderii PNL au discutat cu o parte din conducerea Partidului Național Liberal - secretarul general, dar și prin vicepreședinții PNL - despre modul în care vor face campanie și despre faptul că nu vor părăsi actul de guvernare și vor rămâne în continuare cu PSD la guvernare. Dar colaborarea nu mai este aceeași ca înainte. S-a văzut inclusiv la evenimentele publice că președintele PNL nu mai apare alături de premierul Marcel Ciolacu, președinte al Partidului Social Democrat și contracandidatul său în alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, în ceea ce privește moțiunea de cenzură anunțată de USR,  Florin Roman spunea miercuri că îi invită cumva pe cei de la USR să vină la discuții la Modrogan pentru a lămuri această situație cu moțiunea de cenzură, însă este greu de crezut că liberalii vor semna o astfel de moțiune de cenzură. Rămâne de văzut dacă cei nemulțumiți din Partidul Național Liberal - pentru că sunt aproximativ 70 de parlamentari ai PNL, actuali parlamentari care nu se vor mai regăsi pe liste în viitorul Parlament, nici la Cameră, nici la Senat - ar putea să semneze o astfel de moțiune de cenzură.  

Subiecte în articol: PNL PSD guvern coaliţie guvernare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile