Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, reconfirmat în fruntea PSD cu o largă majoritate LIVE VIDEO

Liviu Dragnea, reconfirmat în fruntea PSD cu o largă majoritate LIVE VIDEO

7 minute de citit Publicat la 20:55 21 Sep 2018 Modificat la 20:55 21 Sep 2018

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat dur grupul din PSD care i-a cerut demisia în Comitetul Executiv Național al partidului. Liviu Dragnea a clarificat și scorul de la votul pentru reconfirmarea sa: 56 de voturi în favoarea sa, 8 împotrivă și o abținere. Dragnea a recunoscut și că a refuzat să supună la vot excluderea din partid a Gabrielei Firea, dar a precizat că a fost probabil ultimul său de gest clemență. 

Dragnea a anunțat că după Referendumul pentru familia tradițională va fi făcută și remanierea Guvernului. A refuzat să spună dacă vicepremierul Paul Stănescu mai are ce să caute în Guvern. 

Update: Codrin Ștefănescu susține că în favoarea lui Liviu Dragnea au votat 55 de membri ai CEx, contra lui 8, plus o abținere.

Liviu Dragnea a primit un vot de reconfirmare în fruntea PSD în cadrul unei ședinte a CExN maraton. Președintele PSD ar fi obținut 39 de voturi în favoarea sa, în timp ce contra ar fi votat doar 8 reprezentanți plus o abținere, a anunțat Gabriela Firea. 

Update: La finalul ședinței s-a cerut și un vot pentru excluderea Gabrielei Firea, însă cererea a rămas fără ecou.

Update: Potrivit surselor Antena 3, doar 8 voturi au fost în CEx împotriva lui Liviu Dragnea. A existat și o abținere, chiar a liderului PSD. Ședința s-a încheiat.

Update: Liderul PSD a ieșit din ședință pentru câteva minute și le-a transmis jurnaliștilor că va exista un vot în cadrul CEx, fără a preciza despre ce este vorba.

Update: În ședința CEx Gabriela Firea a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

Update: Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care urmează să fie tranşate disputele apărute în partid ca urmare a scrisorii în care este cerută demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a început la Palatul Parlamentului. 

Toți membrii Comitetului Executiv Național al PSD au fost deposedați de telefoane, la cererea liderului Liviu Dragnea. Măsura are ca scop prevenirea scurgerii de informații din timpul ședinței.

Update: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a negat vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că va propune să fie excluşi din partid cei care l-au contestat.

"Categoric, nu!", a răspuns Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă va propune excluderea din partid a celor care l-au contestat.

Gabriela Firea, înainte de ședința CEx a PSD: „Miza de azi e excluderea mea”

PSD Tulcea vrea rufe spălate în familie

Preşedintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, că se încearcă "repolarizarea tuturor membrilor de conducere în CExN astfel încât toate rufele să fie spălate în familie" şi a afirmat că este împotriva excluderilor din partid.

"Am venit din partea organizaţiei cu un mandat de continuitate, cu un mandat privind realizarea obiectivelor din programul de guvernare. (...) Continuitate înseamnă tot partidul, nu discutăm de o parte care are o opinie şi o parte care are o altă opinie", a spus Teodorescu.

Update: Organizaţia PSD Suceava a decis, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean de vineri, susţinerea unităţii partidului şi a actualului preşedinte la nivel naţional, Liviu Dragnea.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES după şedinţă se arată că organizaţia suceveană a PSD nu agreează divizarea partidului şi disensiunile create, ce riscă să conducă la scindarea partidului.

Marian Oprișan, reacție după ce s-a zvonit că Liviu Dragnea i-ar fi oferit Ministerul de Interne

Vâlcea e cu Dragnea

Mesajul PSD Vâlcea pentru CExN al PSD este unul de unitate, de respectare întru totul a statutului partidului, de susţinere a programului de guvernare şi a alianţei PSD-ALDE, a anunţat vineri preşedintele organizaţiei judeţene, Constantin Rădulescu.

"PSD se află la un moment de cotitură, moment în care lucrurile sunt foarte clare, întrucât, dacă PSD se rupe, ţara se rupe. Scindarea PSD ar însemna, în mod clar, într-un timp destul de scurt, pierderea guvernării şi anularea programului de guvernare şi a efectelor sale. După consultarea parlamentarilor PSD din Vâlcea, a consilierilor municipali, primari, membri CEx, PSD Vâlcea a luat decizia ca mesajul nostru să fie unul de unitate, de respectare întru totul a Statutului PSD, susţinerea programului de guvernare şi a alianţei PSD - ALDE, pentru continuarea măsurilor care sunt prevăzute în acest program", a declarat preşedintele PSD Vâlcea, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Constantin Rădulescu consideră că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, "trebuie să întreprindă toate demersurile" astfel încât alianţa PSD - ALDE să asigure o bună guvernare.

"Nu este momentul acum ca PSD să ia în discuţie alte teme decât cele care au fost enunţate, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să întreprindă toate demersurile astfel încât alianţa PSD - ALDE să asigure o guvernare bună a ţării şi pregătirea României pentru evenimentele europene ale anului 2019. Mai mult ca oricând trebuie să dăm dovadă de unitate şi să ne ţinem cuvântul faţă de cei care ne-au votat", a adăugat Rădulescu.

Deputatul-mitralieră ar vrea excluderi

Update: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, vineri, că semnatarii scrisorii anti-Dragnea trebuie să explice acest demers, despre care a susţinut că a produs un deficit de imagine partidului, şi să suporte rigorile Comitetului Executiv.

"Sunt din grupul celor care îl susţine pe preşedinte, aşa cum cred că o să-l susţină peste 70-80% din persoanele prezente, iar ceilalţi trebuie să justifice deficitul de imagine pe care ni l-au produs prin aceste scrisori, prin aceste discuţii, lucru pe care puteau să le facă foarte simplu în Comitetul Executiv fără să fie nevoie de scrisori sau de tot felul de chestiuni de genul acesta. Trebuie să ne spună mai multe lucruri, trebuie să ne spună, în primul rând, ce au vrut să zică în momentul în care au spus că noi suntem în război cu DNA, cu societatea civilă, să ne spună dacă DNA face parte din societatea civilă, SRI şi alte entităţi pe care le-au prezentat acolo, preşedintele României. Mentorul care a scris această scrisoare trebuie să explice acest lucru", a spus Rădulescu, înainte de şedinţa CExN.

El a afirmat că Adrian Ţuţuianu a permis instalarea unui sistem de supraveghere SRI, însă a refuzat să precizeze unde.

"Există o persoană, eu nu vreau să nominalizez pe niciunul dintre ei, pentru că nici nu-mi face plăcere să-i nominalizez, nici nu-mi face plăcere ceea ce au făcut şi, pentru asta, cu unii am fost prieten, de astăzi încolo nu o să mai fiu prieten cu ei, pentru că nu am înţeles demersul lor. Este total împotriva partidului şi a cursului firesc pe care ni l-a dat electoratul, au probabil o misiune a lor, dar trebuie să o explice astăzi şi sigur că trebuie să suporte şi rigorile pe care Comitetul Executiv le va hotărî. (...) Domnul Ţuţuianu. Întrebaţi-l pe dânsul unde. Trebuie să povestească dânsul mai multe, trebuie să ne spună şi nouă de ce protocoalele au fost legale", a susţinut deputatul PSD.

El a adăugat că, dacă ar avea posiblitatea, ar cere excluderea celor care au semnat scrisoarea. "Exact ei, care şi-au pus oameni foarte mulţi, ei se plâng că preşedintele a pus oameni fără ei. Asta este o minciună ordinară. Nu poţi să spui acest lucru pentru că eşti ipocrit şi mincinos", a mai spus Rădulescu. AGERPRES

Vasluiul e cu Dragnea

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că susţine varianta unei dezbateri reale şi a unei analize serioase a problemelor din partid.

Buzatu a declarat, pentru AGERPRES, că nu se poziţionează nici de partea lui Liviu Dragnea, nici de partea contestatarilor acestuia, precizând că ambele tabere care s-au format în partid trebuie să fie ascultate.

"Personal, voi avea o atitudine critică în raport cu părţile respective. Eu voi face propunerea să nu votăm nimic, decât dacă avem hotărâri ale CEx referitoare la anumite probleme. În ceea ce priveşte scrisoarea, cred că trebuie supusă dezbaterii şi nu votului, pentru că nu are niciun sens votul în acest caz", a afirmat Dumitru Buzatu.

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al Partidului Social Democrat se reuneşte vineri în şedinţă la Palatul Parlamentului, tema centrală de discuţie prefigurată fiind demersul public asumat de mai mulţi lideri ai formaţiunii printr-o scrisoare deschisă în cuprinsul căreia se cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi de şef al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la şefia partidului de către premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al social-democraţilor.

Victor Ponta, declarație despre CExN PSD: Dacă Dragnea va cumpăra voturile la ședință vom avea un haos şi un dezastru generalizat

Liviu Dragnea: Nu voi cere excluderea contestatarilor

Paul Stănescu, declarație înainte de CExN PSD: Nimeni nu pleacă din partid

Scrisoarea deschisă prin care se cere "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost asumată, iniţial, de un comitet de iniţiativă format din vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului.

În cuprinsul scrisorii, document conceput în 19 puncte, semnatarii susţin, printre altele, că situaţia juridică "vulnerabilă" a lui Liviu Dragnea "a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului" şi că este de datoria lor "de oameni politici responsabili" să analizeze această situaţie şi să decidă care sunt măsurile necesare pentru oprirea acestei tendinţe, dar şi să consolideze structurile partidului pentru a rămâne principala forţă politică a ţării, capabilă să câştige alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din 2019 şi pe cele locale şi parlamentare din 2020.

Totodată, semnatarii menţionează printre cauzele care au dus la actuala situaţie conflictele interne şi "războiul permanent în care se află PSD". Iniţiatorii demersului afirmă, de asemenea, că "toate luările legitime de poziţie pe tema 'Statului Paralel', a abuzurilor comise în justiţie, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI şi diverse instituţii, au fost contracarate cu ideea că PSD acţionează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliţi ai acestora".

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole