Antena 3 CNN Life Culinar Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari

Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 19:12 21 Sep 2019 Modificat la 19:12 21 Sep 2019

REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari.

REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. INGREDIENTE:

  •  1 kg castraveți mici
  •  mărar
  •  1 căpăţâna usturoi
  •  ardei iuţi
  •  sare grunjoasa
  •  1 litru oţet
  •  1 lingură boabe de piper
  •  1 lingură boabe de muștar
  •  3 foi dafin

REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. MOD DE PREPARARE

1.    Castraveţii se spală foarte bine înlaturând micii ţepi. Se pun într-un lighean încăpator cu straturi de sare grunjoasă. Se lasa așa de pe o zi pe alta.

2.    A doua zi se spală, se usucă și se pun în picioare în borcane, cu căţei de usturoi, ardei iuţi și mărar printre ei.

3.    Oţetul și condimentele se pun la fiert și se iau de pe foc după ce a dat în clocot.  Se lasă sa devină călduţ.

4.    Se toarna peste castraveţi, se pun capace sau se leagă și se desfac peste o lună, cel puţin.

Sursa: unica.ro

Etichete: reteta castraveti otet
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole