Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Secretul longevității, potrivit medicului Vlad Ciurea: ”Așa se poate realiza”

Secretul longevității, potrivit medicului Vlad Ciurea: ”Așa se poate realiza”

de Laura Dinu    |   

Prof. dr. Vlad Ciurea a oferit, în exclusivitate la rubrica "Sfat de Sănătate" de la Antena 3 CNN, câteva sfaturi esențiale pentru longevitate. Aceste recomandări se referă la obiceiuri simple, ușor de aplicat în viața de zi cu zi, pentru a ne menține sănătatea și vitalitatea pe termen lung.

Despre longevitate s-a tot vorbit de-a lungul timpului. Și se pare că din ce în ce mai multe persoane adoptă un stil de viață sănătos, în speranța unei sănătăți de fier și a unei bătrâneți lungi și liniștite. De multe ori însă, aceste persoane se complică cu diferite regimuri de viață dificile, diete extreme sau exerciții complexe. Totul este mult mai simplu însă. Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, un somn bun, o hrană cât mai simplă și sănătoasă, dar și o deconectare de la stres sunt extrem de eficiente. 

”Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a spus medicul.

”La 10:00 seara, după duș, un pol de odihnă în cameră”

Acesta a mai vorbit și cu alte ocazii despre odihnă, care este un lucru esențial pentru sănătatea organismului.

”Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, explica medicul într-o altă ocazie. 

”Nu trebuie să le pui la suflet pe toate”

Un alt ”secret” pentru longevitate este deconectarea de la stres. 

”Nu trebuie să le pui la suflet pe toate”, a declarat medicul la rubrica Sfat de Sănătate. 

"Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în Rai, și în Iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. 

În al doilea rând, dacă poți ca toate aceste lucruri, care se întâmplă zilnic, să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun. Exact cum spunea șefa mea: inima este mică și fundul este mare.

Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. 

Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, spunea renumitul neurochirurg în urmă cu ceva timp

”Iar cu aerul, cu apa, cu optimismul, totul se poate realiza, dar și cu mâncare cat mai ușoară posibilă”, mai susține prof. dr. Vlad Ciurea. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile