Antena 3 CNN Emisiuni News Magazine Secretul longevității, dezvăluit de experți. Care este regimul de viață pentru o bătrânețe fără probleme

Secretul longevității, dezvăluit de experți. Care este regimul de viață pentru o bătrânețe fără probleme

de Mihaela Bîrzilă    |   

Mai mulți medici cunoscuți din România au dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, câteva secrete pentru o îmbătrânire de calitate, în cadrul Congresului Național de Îmbătrânire Activă. 

Doctorul cardiolog Warga Enayati a dezvăluit care este secretul unei longevități de calitate și al unei îmbătrâniri active. 

”Eu cred că lucrurile sunt foarte simple. Acum vedeți toate lobby-urile... în Germania a fost o campanie foarte mare de unde a reieșit că nici măcar un strop de alcool nu este bun și trebuie să renunțăm, trebuie să avem o abstinență totală. Este un lucru nou în domeniul medical și trebuie să putem să ghidăm spre acest lucru. 80% din pacienții care vin au probleme cu alcoolul, cu fumatul sau cu sedentarismul. Deci noi, dacă rezolvăm aceste trei lucruri, în afară de a ne controla regulat, dar nici asta exagerat, că sunt unii pacienți care o iau razna și la fiecare trei luni își iau analize de sânge, dar regulat să ne testăm, atunci asta ajută la longevitate, dar în același timp problema de singurătate este un factor foarte rău pentru vârstnici”, a spus renumitul medic. 

”Eu personal înot și alerg de 45 de ani regulat. Această regularitate cred că ajută mult”, mai explică el. 

Pe de altă parte, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a povestit că are un regim de viață ”special”.

”Dorm în jur de 4 ore pe noapte. Mă trezesc dimineața, mă duc la institut, de acolo la Senat, pe urmă la celelalte activități, astfel încât nu prea rămâne timp să mă gândesc la alte lucruri. 

Lipsa de somn este o problemă la cei care n-au un program cât de cât activ, ca să spun așa, pentru că atunci când dormi profund, nu e necesar să dormi șase - opt ore pe zi”, a mai spus el. 

În același timp, Luiza Spiru, medic primar Geriatrie și Gerontologie, a explicat care sunt cele mai mari riscuri pentru populația vârstnică în acest moment. 

”Cele mai mari riscuri în momentul acesta în populația vârstnică din România, populația care îmbătrânește, sunt patologiile cardiovasculare, cerebrovasculare, bolile de memorie. Pentru că ăsta este un mare adevăr, diabetul zaharat și tot cortegiul de boli metabolice. Trebuie să previi, să îți pese de tine, să faci cu bucurie ceea ce faci, să faci o meserie care să-ți facă plăcere, să-ți consumi timpul liber, puținul, mult pe care îl ai, nu contează cât de mult, cu activități care realmente îți luminează sufletul, mintea, te îmbogățesc din toate punctele de vedere”, a concluzionat medicul în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile