Cum folosești tehnologia
Tehnologia de ultimă generație este un aliat important pentru păstrarea sănătății orale, în general, și a dinților, în special, iar secretul este să o folosești cu încredere. Utilizarea dispozitivelor electrice de tipul periuțelor care folosesc vibrații pentru curățarea dinților oferă un periaj fără efort, personalizat, cu mult mai eficient decât cel manual, având și capacitatea de a se adapta inteligent la nevoile fiecărui utilizator, prin programe de curățare personalizate accesibile prin aplicații dedicate.
Prin toate beneficiile pe care le are periuta de dinti electrica ofera un periaj superior si complet ca urmare a vibrațiilor de înaltă frecvență și a gamei largi de mișcări ale periei care produc simultan o curățare dinamică a dinților, a spațiilor interdentare, a liniei gingivale, precum și a suprafeței interioare a obrajilor și a limbii.
Asigură-te că faci alegerile potrivite
Esențiali pentru mestecatul alimentelor, vorbire, încredere în sine și un sentiment de bunăstare personală, dinții sunt o parte integrantă a corpului și este necesar să aloci timp și efort pentru a-i menține în cea mai bună stare. Un argument în plus este faptul că afecțiunile cavității bucale influențează negativ sănătatea cardiacă, ginecologică, respiratorie și articulară.
Una dintre condițiile importante care garantează păstrarea sănătății dinților și a gingiilor este aceea de a face alegeri corecte atunci când selectezi ce produse de îngrijire orală folosești, de la modelul periuței de dinți electrice, până la tipul pastei de dinți și a apei de gură. Toate cele trei acționează împreună pentru eliminarea resturilor alimentare din cavitatea bucală și pentru păstrarea unui pH ideal care să prevină formarea depunerilor de tartru și proliferarea plăcii bacteriene.
Respectă ritualul de îngrijire
Câteva reguli simple necesare pentru a fi incluse în rutina zilnică pot reprezenta garanția unei danturi sănătoase și frumoase. Lista care cuprinde ritualul de îngrijire orală include:
- spălatul pe dinți de două ori pe zi, timp de două-trei minute;
- curățarea limbii și a obrajilor interiori, seara (pentru a elimina bacteriile mult mai periculoase în timpul nopții);
- utilizarea aței dentare de trei-patru ori pe săptămână;
- folosirea apei de gură cel puțin o dată pe zi.
La acestea se adaugă schimbarea capetelor periuței de dinți electrice la fiecare trei luni, pentru ca perii acesteia să aibă mereu o eficiență maximă, renunțarea la fumat și la excesul de dulciuri, consumul de alimente care susțin necesarul organic de calciu și de minerale și, nu în ultimul rând, un aport corect de apă, zilnic, nu doar pentru buna hidratare a organismului, ci și pentru a avea un flux salivar constant, necesar pentru protejarea dinților și gingiilor.
Adaptează în funcție de nevoi
Sănătatea orală poate fi întreținută folosind paste de dinți sau ape de gură cu efect terapeutic care, utilizate în funcție de nevoie, de predispoziția la unele afecțiuni orale sau de existența unui deficit organic de minerale, contribuie la reducerea, prevenirea sau ameliorarea gingivitei sau la prevenirea depunerilor de tartru.
În plus, este bine să eviți folosirea unui singur tip de pastă de dinți sau apă de gură. Alege-le mereu în funcție de compoziție și de efecte și alternează mai multe produse care corespund nevoilor tale. Nu folosi produse care nu sunt certificate și aprobate și nu exagera în a utiliza produse pentru albirea dinților acasă, pentru că pot duce la afectarea ireversibilă a smalțului dentar.
Cere și ascultă sfaturile medicului stomatolog cu privire la produsele de igienă orală pe care le folosești, dar și la metodele de îngrijire ale dinților pe care le utilizezi.
Sănătatea orală este influențată major de rutina zilnică și de atenția pe care o acordăm curățării dinților. Acest proces zilnic, dimineața și seara, efectuat corect, împiedică formarea plăcii dentare, principala cauză a cariilor și problemelor gingivale. Nu trebuie ignorat faptul că preocuparea pentru îngrijirea dinților este o demonstrație de autodisciplină și autocontrol.