Antena 3 CNN Emisiuni Sfat de sănătate Secrete pentru o viață lungă și sănătoasă. Expert în medicina longevităţii: „Este rodul a zece ani de cercetări"

Secrete pentru o viață lungă și sănătoasă. Expert în medicina longevităţii: „Este rodul a zece ani de cercetări"

Academicianul Ana Aslan a creat, în 1952, vitamina H3, cunoscută sub numele de Gerovital, un produs geriatric inovator. Medicul Ana Oleniuc, expert în medicina longevității, ne împărtășește câteva secrete pentru o viață lungă și sănătoasă.

"Întrebarea care ne frământă pe toți este dacă tinerețea fără bătrânețe este un vis, un mit, o speranță sau o realitate. Profesorul Aslan spunea că a fi tânăr nu înseamnă să ai veșnic 20 de ani, ci să fii optimist, să te simți bine și să ai un ideal în viață pe care să-l urmezi. Ea susținea că nu se moare de bătrânețe, ci de boală, și acest crez l-a demonstrat prin întreaga sa viață.

Ana Aslan a fost supranumită "femeia care a învins bătrânețea" și a inventat Gerovital H3, primul medicament creat special pentru a întârzia procesul de îmbătrânire, rodul a zece ani de cercetări. Eficacitatea Gerovitalului în tratamentul și prevenirea îmbătrânirii a fost confirmată prin cercetări recente, care au demonstrat beneficiile sale în gerontoprofilaxie.

Prevenirea îmbătrânirii trebuie să înceapă devreme, în jurul vârstei de 40 de ani, pentru a pregăti o bătrânețe activă și sănătoasă. Geriatria poate fi considerată o medicină a speranței, iar Ana Aslan a pus accent pe importanța inserției sociale a vârstnicilor, creând în 1952 primul Institut de Gerontologie și Geriatrie din lume.

Gerovitalul, considerat de mulți "pastila tinereții", conține procaină, o substanță activă cu efecte regenerante la nivel celular. Cercetările au arătat că acest tratament anti-îmbătrânire ajută la regenerarea și repararea celulelor, contribuind la o îmbătrânire sănătoasă.", a spus medicul.

Subiecte în articol: Sfat de sănătate Ana Aslan geriatrie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile