Antena 3 CNN Emisiuni Agricool Secretul cu care un român şi-a făcut o afacere de succes cu pâine şi cozonaci. Brutarii au spus ce conţine aluatul produselor de la Sânpetru de Câmpie

Secretul cu care un român şi-a făcut o afacere de succes cu pâine şi cozonaci. Brutarii au spus ce conţine aluatul produselor de la Sânpetru de Câmpie

Georgiana Adam
<1 minut de citit Publicat la 22:00 09 Dec 2023 Modificat la 22:00 09 Dec 2023

Comenzile curg începând cu 1 decembrie şi au început deja înscrierile pe liste pentru cozonacii şi pâinea tradiţională pentru Crăciun şi Anul Nou. 

Oamenii vor să mănânce româneşte şi nu este desert mai românesc decât cozonacul, iar pâinea de casă merge de minune cu fasole şi cârnaţi.

"Aluatul conţine făină albă, făină roşie, tărâţe, maia şi sare.

Aşa se făcea şi pe vremuri, ca la bunica, exact cum se făcea înainte pâinea de casă.

Familia Crăciun de la Sânpetru de Câmpie a vrut să ofere comunităţii o pâine sănătoasă şi cu gust de odinioară. 

Au reuşit, cu multă pasiune şi dedicare, dar şi cu muncă mai multă decât într-o brutărie clasică.

Pâinea este atât de bună încât o comandă oamenii din alte oraşe prin curier, chiar şi din Bucureşti. 

Astfel, se lucrează acum la foc continuu, pentru că şi comenzile de cozonaci sunt multe.

"Secretul este că e pâinea bunicii, cum s-ar zice", spun brutarii care o prepară.

De acest lucru s-au convins şi cei care au încercat pâinea din Sânpetru de Câmpie.

Citește mai multe din Agricool
» Citește mai multe din Agricool
TOP articole