Antena 3 CNN Life Culinar Secretul clătitelor perfecte: Ingredientul care face ca aluatul să nu se mai rupă și să nu se mai lipească de tigaie

Secretul clătitelor perfecte: Ingredientul care face ca aluatul să nu se mai rupă și să nu se mai lipească de tigaie

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 12:00 02 Sep 2023 Modificat la 12:00 02 Sep 2023

Pufoase, aromate și delicioase, clătitele reprezintă un desert greu de refuzat, fiind ușor de preparat în casă.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că sunt necesare puține ingrediente pentru a realiza acest desert, compoziția clătitelor poate fi compromisă dacă nu sunt respectate cantitățile sau dacă nu se ține cont de anumite reguli.

De exemplu, majoritatea oamenilor tind să folosească doar lapte pentru aluatul clătitelor, însă bucătarii spun că acesta ar trebui să fie combinat cu apă minerală, ingredient care va face compoziția mult mai pufoasă.

Totuși, secretul clătitelor perfecte, care nu se lipesc și nu se rup atunci când sunt întoarse în tigaie, este untul. 

Citește și: Cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională. Are o vechime de peste 100 de ani şi un ingredient aparte

Un cub de unt adăugat alături de celelalte ingrediente va ajuta la obținerea unui aluat fluid, care nu se va rupe și nu se va lipi de tigaie.

Totodată, specialiștii spun că zahărul nu ar trebui să fie adăugat niciodată în compoziția clătitelor, pentru că este un ingredient care le face să se lipească.

De asemenea, după ce toate ingredientele au fost amestecate bine, aluatul trebuie să fie lăsat 15-20 de minute la odihnit, apoi se adaugă, puțin câte puțin, în tigaia închinsă și unsă, obligatoriu, cu ulei sau unt.

Atunci când aluatul formează bule pe suprafața superioară, înseamnă că partea inferioară este coaptă, iar clătita poate fi întoarsă, potrivit playtech.ro.

Etichete: clatite
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole