Pontul este să adăugăm în cafea rozmarin proaspăt, ne spune medicul nutriționist Ruxandra Pleșea.
În plus, mai spune medicul, rozmarinul este un stimulent cognitiv care îmbunătățește memoria, aduce prezență și spirit, dar și minerale precum fier sau calciu.
Cafeaua cu rozmarin vine cu ”un aflux uriaș de antioxidanți și alte secrete”
”Un fel de cafea extraordinară pentru iubitorii de plante aromatice: cafeaua cu rozmarin proaspăt.
[GAL layout="2"]Nu am știut până acum că aroma rozmarinului poate însufleți atât de mult o cafea (ea având deja un suflet mare).
De altfel, această îndeletnicire de a mânca arome vine cu un aflux uriaș de antioxidanți, compuși antiinflamatori și alte secrete.
Spre exemplu, rozmarinul este un stimulent cognitiv ce îmbunătățește memoria, focusul, aduce prezență și spirit, fier, calciu, vitamina B6, culoare și parfum”, spune dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, pe pagina de Facebook.
Băutura consumată de prof. dr. Vlad Ciurea de două ori pe zi: "Face bine la creier, dar nu trebuie exces"
Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit despre rutina sa zilnică, cum își începe ziua și ce face ca lucrurile să meargă bine și să nu se streseze.
”În general, la ora 22:00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine.
Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirug.
Fructul de 60 de bani care te trezește mai repede decât cafeaua. Dan Vodnar: ”E o adevărată sursă de energie”
Un fruct gustos, ieftin și la îndemâna oricui poate fi alternativa sănătoasă la o ceașcă de cafea, mai ales atunci când ora nu ne mai permite să consumăm cafeină.
Cercetătorul Dan Vodnar, specialist în știința alimentelor, spune că un măr ne dă mai multă energie decât o cafea.
Se întâmpla asta datorită conținutului bogat în vitamina C, minerale și fibre.