Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, exmatriculat în România, lăudat peste hotare

Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar din Silicon Valley, exmatriculat în România, lăudat peste hotare

Sabrina Preda, Sergiu Cora, Dana Conerth
4 minute de citit Publicat la 23:41 17 Dec 2020 Modificat la 23:41 17 Dec 2020

Exmatriculat în clasa a 12-a pentru că a refuzat să mai participe la olimpiadele pentru care liceul îi oferise o bursă, Sebastian a plecat în America unde idolii lui, fondatorul Facebook şi  CEO-ul Apple, i-au strâns mâna şi l-au încurajat.

Acum este antreprenor în serie și îi inspiră pe alții să atingă succesul. Numele lui a intrat în Top Forbes al celor mai tineri milionari de până la 30 de ani.  De curând, Sebastian Dobrincu s-a întors la București și are planuri mari în business și educație.

Vrea să revoluționeze industria de producție video și să pună România pe harta modială a inovației.

Sebastian Dobrincu este un fenomen. A trecut în viteza peste copilărie și a intrat direct în lumea celor mari si bogati. La 17 ani, cu un rucsac în spate a plecat din Romania și a facut un pas uriaş peste Ocean.

Sebastian Dobrincu, de la exmatriculare în România la milionar în America

Ideile, creativitatea și disponibilitatea lui de a-si folosi pasiunea pentru calculatoare, informatica și softuri s-au transformat rapid în afaceri cu multe zerouri. Acum este cel mai tânăr milionar în dolari din Silicon Valley, un cartier de mii de miliarde de dolari din San Francisco aproape sinonim cu tehnologia și dezvoltarea.

"A fost cel mai mare salt pe care l-am făcut. Mai fusesem în America, am fost invitat de cei de la Facebook, de cei de la Apple, o trecere bruscă, a fost prima oară când am călcat în State, dar nu aveam oameni pe ca să mă pot baza, nu aveam pe nimeni. Am început totul de la zero, m-am dus într-o altă lume de unul singur", a declarat Sebastian.

Dar cum a intrat un roman atât de tânăr într-o lume care pare imposibil de cucerit de unul singur și cu buzunarele goale? Răspunsul e simplu, dar ne pune pe ganduri. Ceea ce nu a văzut Romania la el, au descoperit bogații lumii.

La 16 ani, Sebastian Dobrincu era invitat în America de idolii lui: Mark Zuckerberg de la Facebook, Tim Cook, directorul executiv de la Apple si Jeff Bezzos, miliardarul din fruntea Amazon i-au strâns mana și l-au incuarajat. Puștiul din Romania avea deja propriile soluții de inginerie software și era căutat de companii pentru contracte.

Exmatriculat înainte de BAC: "A fost ceva traumatizant"

"Pentru mine a fost o experienţă motivaţională la momentul respectiv, când m-am întâlnit cu Mark Zuckerberg de la Facebook. Întâlnirile astea au venit ca un val de încredere pentru că mi-au confirmat că sunt pe o traiectorie ok în viaţă, când auzi de la profesori că nu e ok, când eu simţeam că fac ceva benefic pentru viitorul meu, încurajările lor şi faptul că am avut ocazia să mă întâlnesc cu oameni pe care îi vedeam drept idoli", a explicat Sebastian Dobrincu.

Încrederea pe care el a primit-o într-o țara străina, când Romania i-a intors spatele, vrea să o aducă înapoi acasă. Nu doar în business, ci şi în educație. 

Fostul olimpic international la informatica n-a uitat cea mai mare lovitura primita in viata.

"Trebuia să echilibrez şcoala cu biroul şi nu mai puteam să fac asta. Am fost exmatriculat cu câteva zile înainte de BAC, a fost ceva traumatizant, am simţit că mi s-a restartat viaţa de la zero", a precizat Sebastian.

Acum și-a lăsat compania, angajații și afacerile din Silicon Valley și a venit la Bucuresti, preocupat sa puna umarul la schimbarea de care Romania are atata nevoie.

"De vreun an, chiar mai mult, am avut o serie de întâlniri cu persoane-cheie din sistemul educaţional, lucrăm la o serie de propuneri pe care încercăm să le implementăm legislativ, în mod colectiv, pentru că mi se pare că vorbim foarte mult, îmi place mult că elevii capătă o vocea şi vreau ca vocea să le-o fac auzită, să schimbăm lucruri", povesteşte Sebastian Dobrincu.

O certitudine exista: Sebastian nu bate pasul pe loc. Intr-unul din proiectele de acasa, lucreaza impreuna cu celebrul compozitor Marius Moga. Impreuna cred ca vor revolutiona productia video si vor pune Romania pe harta mondiala a inovatiei.

Sebastian Dobrincu are încredere ca se poate schimba ceva și în Romania. Povestea lui de viața este exemplul cel mai bun ca nimic nu e imposibil. A facut programare de la 6 ani, a avut primul job la 12 si lucra deja pentru o companie din strainatate la 16 ani.

A castigat primul milion de dolari din platforma Storyheap, infiintata cand avea doar 17 ani. I-a avut clienti pe faimosii Selena Gomez sau Justin Bieber. Ideile sale au facut sa se vorbeasca despre Romania.

Sebastian Dobrincu e întrebat frecvent de tinerii din Romania cum poți reuși în viața chiar și atunci când școala romaneasca îți pune piedici. Nu vrea să fie un model de urmat. Și nici sa le spună tinerilor ca nu ai nevoie de școala ca sa reușești. DIMPOTRIVA. Își dorește ca Romania să-și pretuiasca elevii care pot face performanța într-un domeniu și să-i ajute să-și atingă visul.

De aici sau de peste Ocean va continua să-i ajute pe tinerii care își doresc sa dea Romaniei un viitor. Să-i incurajeze sa nu renunte, sa lupte pentru ideile în care cred, să fie o voce în comunitate atunci când simt ca într-un domeniu sau altul e nevoie de schimbare. Pentru ca doar așa "Faci bine României".

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole