Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Ministrul Digitalizării, despre recomandarea de interzicere a TikTok: "Am descoperit riscuri"

Ministrul Digitalizării, despre recomandarea de interzicere a TikTok: "Am descoperit riscuri"

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a confirmat miercuri la Antena 3 CNN decizia privind interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor la stat.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Sebastian Burduja a precizat că nu este vorba de a interzice aplicaţia pentru românii care nu lucrează la stat, sau pe dispozitive personale.

Mâine, Direcția Națională de Securitate Cibernetică (DNSC), va emite recomandarea de interzicere a TikTok-ului pentru angajaţii la stat. Așadar, aceasta va ajunge la instituțiile publice. 

Toată inițiativa a pornit de la Ministerul Cercetării și Digitalizării, care susţine că TikTok nu este o aplicație sigură. Ministrul Burduja a explicat că aplicaţia colectează anumite date din dispozitivul pe care este instalată.

Citeşte şi: Recomandare oficială de interzicere a aplicației TikTok pentru funcționarii publici din România! DNSC o va trimite instituțiilor de stat

"Sunt o serie de riscuri. Ţinem cont de faptul că instituţii europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, au interzis această aplicaţie pentru dispozitivele de serviciu.

Sunt riscuri explicate şi în termenii de utilizare ai aplicaţiei, dar probabil că mulţi utilizatori nu citesc cu atenţie termenii de utilizare. 

Sunt date pe care aplicaţia le colectează cu privire la utilizatori. De la modelul telefonului, seria cartelei SIM, citirea SMS-urilor, adresa MAC a dispozitivului, numărul de telefon, date gps", a explicat Sebastian Burduja la Antena 3 CNN.

Au fost ridicate semne de întrebare cu privire la confidențialitatea cu care sunt păstrate datele pe care această aplicație le colectează. 

 

Subiecte în articol: TikTok
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile